onsdag 30 september 2009

Reopening of cafe of the 50th

Herr skriftställare begav sig härommorgonen till Anna bellas Cafe, för att efterhöra om ryktena om en nyöppning av henns kaffe varr sanna. Han frågade lite om innehåll och givetvis vilket när dett ska äga rum!

- Vi startar klockan nio (12PM SL-time)på onsdagkvällen den 30 september, berättar Annabella, jag hoppas det kommer mycket folk, för vi har ett bra program.

Herr Skriftställare tittar lite bekymrad på denna väna kvinna.
Ska du sköta allt själv under kvällen?

- Nej, inte då. Jag får hjälp med värdinnesysslan av Svessa Hax och sen kommer olika artister framträda. Vi har en speciell scen i vår park, berättar Annabella!
Artister? Kan du berätta vilka som kommer framträda?
- Ja, först kommer Rocketman Galaxy, han spelar olika sorters musik, men gillar Elvis musik bäst. Han har en bredrepetoar som passar för en mjuk tryckare ute i parken. Sen spelar han covers från de främsta countrymusikerna, som Garth Brooks, Kenny Chesney, ASlan Jackson m fl. Men också covers från allt mellan Billy Fury och Buddy Holly. Han kommer bli en ghöad överraskning för gästerna, avslutar Annabella.

Herr skriftställare informerades också om att Washedup Sideways med sin gitarr kommer framträda. En gittarist som vunnit många fans under flera spelningar för den svenska gruppen.
Kvällen kommer att avslutas med ett Rockabillieparty, där den svenska DJ'n Betty Idler kommer att sätt fart på skivtallrikarna och se till att inga ben kommer stå stilla.

Programmet är som fäljer. SL-tiderna står inom parantes.

21.00 (12PM) Rocketman Galaxy on stage
22.00 (1PM ) Washedup Sideways
23.00 (2PM ) the great rockabilly Dj Betty Idler

Herr Skriftställare tackar för morgonkaffet och frågar om Annabella har någon hälsning till slut?

-Ja, kom allihop från alla språk och kulturer och var med om en fatastisk festkväll! Och vi kommer ha en reaförsäljning på taket till kafeet, för att finansier kostnaderna för lifeartisterna. Välkomna allihop, kom låt oss partaja!
”... det är fest uti cafeet ikväll , välkommen säger Annabella Lundquist!

tisdag 29 september 2009

Remarkabelt Rån i Arosstrand

Stämningen i Arosstrand denna kylslagna septembereftermiddag var förtätad. I det fall du,kära läsare, var försedd med förskärare hade det varit möjligt att skär tunna skivor av stämningen och sälja som isoleringsmaterial.
Vadan detta, frågar sig nu den uppmärksamme läsaren.
En fullt berättigad fråga och det är Herr Skriftställares uppgift att nu försöka bringa klarhet i detta!

På förmiddagen fick polismästarinnan Klara Brottén ett SMS på sin tjänstemobil! Det var från kollegan i Ruteniens huvudstad. Informationen var tydlig, det fanns starka misstankar att ett rån mot Arosstrands fruktindustri, Plommon gör Glader, skulle ske innan öppningsdags. Plikttrogen som alltid så placerade Klara Brottén sin två poliser utanför fruktindustrins entré. Disponenten och greven Bärtil Moltke bjöd de morgonsura och trötta poliserna på egenhändigt kokt saftsoppa.

Då fruktindustriarbetarna strömmade in för dagens arbete och inget ovanligt inträffat återvände de nu mer än sura och hungriga polismännen till stationen för den traditionsenliga tisdagsfrukostbuffén.

Klockan 10.03 exakt landade en luftballong på taket till Plommon gör Gladers industrilokal. Fem svartklädda maskerade män, beväpnade med såväl ärtrör som slangbella, krossade glaset till ett ljusinsläpp. De fällde ut en medhavd höpfällpar aluminiumstege och försvann i fabrikens innandöme. Vad som därefetr skedde har inte gått full klarhet i. Då arbetarna där ännu är i chock. Det synes dock som de hotats med slangbellor och anmodats sätta sig på huk med enarmen uppsträckt mot taket. Med militär precision har sedan de fem svartklädda maskerade männen länsat fruktindustrins lager på astrakaner och skuggmoreller. Därefter har de återvänt samma väg som de inträtt i lokalen.
Exatkt klockan 10.09 lyfte luftballonegn från fruktindustrins tak. Dånet från varmluftsfläkten tilldrog sig intresserade blickar från flera av stadens invånare. De beundrade den färgglada luftfarkostens avfärd.

10.06 har ett ingående samtal registrerats på Arosstrands polisstation, som anmodar polisen att skyndsamt komma till fruktindustrin. Det har då visat sig att stadens polisbil var obrukbar. Någon hade stoppat en okokt potatis i avfgasröret. Spingande med en kyckligvinge i ena hande sprang en av polismännen mot fruktindustrin. Den andre hade skyndsamt begett sig hemåt för att hämta sin cykel. Men förgäves de båda anlände nästan samtidigt och kunde bara se den färgglada luftballongen försvinna mot mot horisonten.

För den församlade presskåren konstaterade polismästarinnan, att dettta var utan tvekan ett dåd av den fruktade internationella äppelknyckarligan. Vår beredskap var god, fortsatte hon och hade inte någon illvillig person, troligen utländsk motorexpert försatt polisbilen i obrukbart skick, hade rånet kunnat stoppats. Klara Brottén dementerade alla presskårens insinuationer om att polisen föredragit frukostbuffé framför aktivt polisarbete.




- Nu kommer stadens invånare bli utan astrakancider, sa Bärtil Moltke och svingade hotfullt en flaska päronsaft mot en inbillad fiende.

Det var vetskapen om dett uteblivande av stärkande fruktsaftsintag, som lade sordin på denna septemembereftermiddag. Även staden småfåglar kvittrade mindre glatt, då de visste att skrovmål på jästa fruktrester skulle utebli.

Måndagsbörsens magnifika marknadsdans

Direkt influgen från verklighetens aerodrome landade Herr Skriftställare på måndagsbörsens nätinhägnade förlustelseområde. Inte så konstigt att han då totalt missat det tema som var givet för kvällen. Newbies,Freebies!
Dansgolvets grönskande gräsmatta var intergolierad inte bara av gigantiskt hönsnät ,utan också av mängder av Freebielådor. Hugade spekulanter kunde hågfullt botanisera bland och tillägna sig varierande föremål och persedler.




Kvällen inleddes med det nyskrivna parafrasdramat "I väntan på Gittrika"!

Synes som kommunikationsleverantören ComHem hade vissa svårigheter förse Måndagsbörsens skapare och förvaltare med nödvändig tillgång till nätanslutning.
Detta löste sig efter ett tag. Hoppet om en festlig kväll kunde infrias bland de församlade. Kv'llens skivsnurrare var Frosty, som med oefterliknelig skivsnurrelegans inte bara spelade egna låtval. Han efterkom också de närvarandes önskemål om speciella låtar. Misstänker att många därvarande som kännt varandra sedan newbietiden fick sina speciella låtar spelade .

Huruvida en del avatarer verkligen hade börjat sin SL-bana som de figurer de gestaltade eller om det var freebiesaker överlåter Herr Skriftställare till andra att efterforska.
Ikläder man sig randig zebraskrud är väl förhoppningen att se bra ut!
Den mer kaloristinna klädnaden med såväl majonäs och lök lockade flera att manliga och en och annan ickemanliga avatar att lystet nafsa efter!

Ni som inte var på Måndagsbörsen kommer att uppleva en dag ånger och ruelse, men det blir ny chans nästa måndag. Då med nytt Landmärke!

Måndagen var bara en timme från att förvandlas till tisdag, då Herr Skriftställare samlade ihop sina utspridda ord och nytagna bilder och begav sig hemåt till Ars Island, där snar nyvernissage och festkväll kommer gå av stapeln.

måndag 28 september 2009

Söndagsträffens sensuella sömnklädda struttande spektakel

En mångfald avatarer hade bejakat Söndagsbörsens inbjudan till pyjamasparty. När Herr Skriftställare anlände kunde han beskåda hur de flesta också iklätt sig nattklädnad. En del hade till och med medfört nattkamrat i form av en liten nallebjörn av tyg med pärlögon och fylld met artificiellt material. Huruvida detta är en frågo om personlig osäkerhet då mörkret infallit eller bara en kul accessoar låter herr Skriftställare lämna öppen.
Skivsnurrare för kvällen var Frosty som endast iklädd halv flanellpyjamas lär musiken flöda till gästernas behag.

Värdinnan Vampi iklädd nattklädnad och nyvunnen partner syntes "poolskadansande" förnöjande de församlande.
Herr Skriftställares kamera fångade dessutom svenskgruppens egen drottning dansande i verktygsbältekompletterad nattklädnad. Månne normalt för nattarbetare eller bara verktyg att hålla ordning på förvildade svenskar, ja den frågan är ännu obesvarad!

I varje skrymsle syntes varierande klädnader rörande sig i takt till musiken.


För en del blev hettan på dansgolvet för mycket och svalkande bad i ditställt magnumglas med champagne tycktes vara den ultimata utvägen.
Här kunde man få sig en "Blanche on the rocks" och ville man inte det, kunde man ställa sig i dörröppningen och låta höstkvällens kylande vindar sköta nedkylandet.

Efter ett flertal timmars snurrande gav skivsnurraren upp och försvann in i nattdimmans sömngivande ro. För de kvarvarande vakna var det nu Otniwz som snurrade fart på skivtallriken.
Som vanligt var stämningen hög och glättigt dansant på söndagsbörsen, vilket många noterat och de som inte gjort så ångrar sig och kommer nästa söndag!

söndag 27 september 2009

Partikelgnistrande party på piratplontonen


Skriftställaren, sköna Second & skimrande svägerskan svängde sensuellt spirorna!

Det var danskväll på piratskeppet "Midsummernightmare dream"
Som vanligt hos klubbägarinnan var stämningen välkomnande och omhändertagande. Hon övervakade och dirigerade sina gäster,så att alla fann sin plats i danstrevnadens rike!

Skivsnurraren Boogiemaster fick flera dansantagäster utrope..."I just love this song"!
Flera av de i svensklägret välbekannta avatarerna var där och jublade hänfört över den gemenskap som fanns. De internationella gästerna bar avundsjukans fana högt och drogs med in den svenska gemenskapsstämningen. Språket som vanligt engelska även om Herr Skriftällare ochså hörde tyska meningar flyga runt på aktre däck!
Det var längesedan herr Skriftställare brottades med modala hjälverb, umlaut ochprepositioner styrande olika kasus.
Sollen, wollen,mögen, an, aus, hinter, durch, für,gegen... alla dessa ord som en gång orsakade en alltför tidig hårgrånad hos Skriftställare försvann in i en partikelgnistrande dansglädje på fördäck!
Vilken tur dock att inte Tyskan stannade kvar som viktigaste andraspråket i Sverige!

Då nattens timmar började mörkna och sakta övergå i en ny dag drog sig skriftställaren tillbaka konstaterande att än en gång har Midnattsdotter Fride lyckats skap en mötesplats där inte svnskheten är allenarådande. Belåten med kvällen somnade skriftställaren lyckligt in på den plats han tycker om somna in.

lördag 26 september 2009

Loovika psykadelsika afton




Under de sista dagarna fick herr Skriftställare oförtjänt ryktet av att vara gräsmattefixare! Han luckades dock assistera två landägare att få en något frodigare grön matta på deras ägandes tomter.
Så om ni besöker chicka Bellona eller charmanta cafeägarinnan Annabella och förundras över deras nyanlagda marktäckare, så vet att utan deras assistans hade det inte blivit något!

Herr Skriftställare har också under de sista dagarna lyckats finjustera och nästan gjortklart den galleritomt vi kallar Art Island. Kära bloggläsare det är snart vernissage där, då vi kommer ha internationella musikutövare på plats för att ge en fläkt av stora världen!

Fredagkvällen begav sig Herr Skriftställare till Loovika gård för en stunds avkopplande friskisåsvettisdans! Redan ett par minuter efter öppning hade cirka 35 dans- och festlystna avatarer infunnit sig, vilket fick Herr Skriftställares data att go bananas!

Herr Skivsnurraren Ikaros ( som även är fotografen bakom vinjettbilden) snurrade skivor med den äran och alla som så ville fick ett låtönskemål uppfyllt!
Inte märktes det att han vilat fråm skivsnurrande en lång tid! RajRajgeneralskan den paranta HaxLensin fanns där även om Herr Skriftställare aldrig såg henne...jo namnskylten syntes, så jag vet hon övervakade allt med stilenlig elegans! Likaledes elegant, i ett hörn av dansgolvet, övervakade kvällens RajRajgästvärdinna Loo att allt gick rätt till. Hon övade på att dirigera de närvarande så att de därvarande på söndagens usaflyg sköter vad de ska. Hon kunde dock inte få Herr Skriftställares dator att svälja alla de intryck som grafiskt strömmade in i hans dator. Det var en del gråvättar på skärmen.
En del nåstan blålereaktiga.



En av de få närvarande, som nästan helt ressade var den på bild synliga och sensuellt dansande cafeägarinnan Annabella.


Ja se det var en afton med lagg, härlig musik, dansande gråvättar och dansgolvsträngsel.

Herr Skriftställare lägsnade av sig då laggen omöjligjorde några större dansanta aktiviteter. vilket i sig aldrig varit någon större talang hos densamme!


Å ni som inte var där ja, ni får skylla er själva.

tisdag 22 september 2009

Undersökande konsertbesök


Second R och Herr Skriftställare fortsatte måndagkvällen att å arbets vägnar besöka en konsert med den argentinske saxofonisten Seba Sideways.
Vi sökte en en trevlig internationell artist som kan ytterligare förhöja besökvärdet på instundande nyvernissage på Art Island. Applådskorna och glade elogerop på flera olika språk underströk att vi valt rätt. Dessa multilingvistiska utrop skulle lätt kunna föra tanlarna till den bibliska tid, då oberoende vart man kom ifrån , så hörde de sitt språk talas. Ja tanken hade nog kommit om inte en svängig instrumental variant av en låt från Blues Brothers fått de närvarandes undere extremiteter att taktfast stampa det stenlagda torget framför scenen.

Saxofonisten har en scennärvaro få förunnat i SL-musik-världen och involverar alla lyssnare med trevliga hälsningar. Hans musikalitet och spelmansglädje lyser igenom vare sig det är en Miles Davies-melodi eller en argentinsk tango, som för tankarna till en stökig rökig bar på en bakgata i Buenos Aires!

Herr Skriftställare och undersköna Second R.. lät sig väl underhållas och dansade ystert på torget bland engelsmän, amerikanare, italienare, spansktalande och andra. Ja se det var en skön avslutning på måndagkvällen och väcker förhoppningar om en festkväll , när det är dags för nyvernissage på Art Island!

Poolparty en måndagafton....

Herr Skriftställare och behagfull sköna Second R ägnade förkvällen åt att finjustera detakjer på Art Island för den snart kommande vernissagen. Arbetet blev oss plötsligen allt för betungande och vi beslöt oss för att släppa loss. Vi slängde oss djärvt ut i den digitala djubgeln och medlest lika digatala tp-lianer svingade vi oss vigt och landande vi snart på måndagsbörsen ihängnade område!



Där var den, i ordets rätta bemärkelse, det blöta partyt redan i full gång. Manliga avatarer endelade badystyrsel och kvinnliga i tudelade uststyrslar dansade i och kring det blöta. Det blöta var instäng i en för ändamålet rezzad swimmingpool. En del syntes avslappnade vila i solstolar , andra for som vårystra ekorrar upp och ner för danspålar. Ett nygift par syntes vila tillsammans i en uppblåsbar divan.




Second R med skrivande sällskap kom att husera tillsammans på et område där viss nätverksaktivitet normalt ägde rum. Nå, inte gjorde det något, då vi inte var ekiperade för våta aktiviteter. Som få av de närvarande var vi normalt vardagsklädda. Dansglädjen hämmades på intet vis av detta fakta.

En av de andra som föredrog vara icke badklädd var end tindrande Tindra, som mess tycktes vilja visa vilket tramsportmedel hon kom dit i. Vet inte vilken närvarande killar tittade mest på tindrande Tindra eller motorljuvligt purrande automobil.



Golfspelande djäkne kunde beskådas dansande i vätskan. En benig uppgift för en fotograf att dock fånga framsidan på denne svingande och duffande djäkne.


Oförtröttlige Gittrika ska ha en eloge för att hon måndag efter måndag låter danslystna avatarer stråla samman och dansande umgås!

Efter halvannans timmes tid tog herr skriftställare och underbara Second farväl påminnade de närvarande tillse att deras kameler behöver vatten innan de släpps ut för natten!

fredag 18 september 2009

Snart dags för nyvernissage på Art Island


Herr Skriftställare strosade runt på den del av ön han förvaltar tillsammans med underbara partnern Second Renoir! Det har börjat byggas en del faciliteter inför den stundande nyvernissagen,. Herr Skriftställare konstaterade att det ser bra ut och den nya dansmaskinen gör gödslandet av dansbollar ganska så överflödigt. Den nya scenen smälter väl in alldeles vid sidan av baren, där Pablo huserar och serverar!
Mopsen och Miro, de två hundvännerna, strosar förnöjt tillsamman runt tomten, nosande grässtrå, blommor och allt annat värt nosa på! Vågorna smeker rytmiskt stränderna! Det regelbundet återkommande vågskvalpet söver omärkligt Herr Skriftställare! (Second Renoir har tagit det vackraste fotot på denna blogg)

Han slår sig ner i en av Seconds salonger och njuter av den konst hon visar här. Två nya konstverk fångar hans blick. Han beundrar lystern i urnan, som så förtjänsfullt återges i en tavla. Rörelsen ljuset i den andra tavlan får hans ögonlock att drömskt sluta sig till hälften och tankarna är han långt borta i en liten by på ön Bohla i södra Bangladesh, där minnena av ett blyinfattat kyrkfönster gör sig påmint.


Givetvis är du som inte nöjer dig med att titta på bilderna välkommen redan nu att besöka Art Island och Second och Tours skapande verksamhet!

VÄLKOMMEN!

torsdag 17 september 2009

Snart dags för nyvernissage på Art Island


Herr Skriftställare lade ifrån sig penseln och tittade begrundande på den bild han han lyckats åstadkomma. Han la huvudet på sned och lutade tandkfullt huvudet i handen. Ja kanske kan denna bild glädja fler än honom själv. Han hängde av sig målarrocken på den därför ispilkade spiken innanför dörren!
Han begrundade meddelandet som låg på köksbordet!
"det är vattenläcka och vattendistibutören kan inte säga hur länge vattnet kommer vara avstängt"

Hyresvärdens meddelande var torrt som saharaöknen i sommarsolen. Så var den kaffetörstande Skriftställarens strupe med.
Målandet hade fått honom att totalt glömma bort det faktum att efter klockan 08.00 och på obestämd tid skulle ingen vätska rinna ur kranarna. Tillsammans med den Ludne tog Herr Skriftställaren stora pumptermosen och begav sig till Vattentanken som stod uppställd på promenadavstånd. Han fick snällt ställa sig i kön. Det var fler än han, som ville ha vatten till sitt morgonkaffe. Ja, skolklassen skulle tydligen bara tvätta händer och därefter under stoj och skratt, dricka vatten ur händer kupade till kåsor.
Tänk vad beroende vi blivit av dessa moderna bekvämligheter, tänkte Skriftställaren. Inget vatten i kranarna och det bildas köer som inte stod brödbutiksköerna efter i det gala sovjetryssland.
Med välfylls pumptermos återvände han och den ludne till hemmets lugna vrå . Kaffe brygdes och morgonfrallor med ost breddes och ostskivor bifogades.
Han smakade vattnet ur pumptemosen och må säga att dte vattnet smakade mycket bättre än det kranvatten han vanligen får hålla tillgodo med. Snälla vattendistributören ta inte bort vattentanken!!!

Med kaffe och morgonfrallor med ost satte han sig ner i ateljén och begrundade på nytt tavlan "Shine Shadow Lady". Ja den håller nog, den kan säkert fler glädjas åt.

VÄLKOMMEN!

onsdag 16 september 2009

Vägen mellan här och där, kan allt hända

Fru småskolelärarinnan Elvira Kartede fnystefördömandeöver sin makes uppförande härfomnatten.
-Det finns inga spöken eller osaliga andar! Å ni ska kalla er intellektuella spela på folks okunskap på det viset. Nu får du mangla lakan de kommande fem månaderna!

Herr pedagogen Kartede fnös han med åt hustrun brist på sinne för komiska upptåg.

De satte sig i ägandes bilen för att besöka dottern som bebodde en större gård tillsammans med invandrade maken Bo N'De! Det var Konsulten Per-Allan Solknut, som lyckades fånga deras färd med sin nyinköpta videokamera!


tisdag 15 september 2009

Den första prylen jag byggde i SL

Herr Skriftställare rannsakade sitt minne och tänkte tillbaka på de gångna åren i SL! Vad byggde han först?
Hur han än försökte komma ihåg och filtrera minnena så fördelaktigt spm möjligt, så kvarstår fakta. Det var en stol. En helt vanlig stol med sits, fyra ben och ett ryggstöd. De som var med på den tiden... fyra vänner från andra sidan pölen, hävdar fortfarande att det var en blandrashund han byggt.
"I can see you built yourself a dog today"
"A mix between german shepherd, boxer and pappillon, very nice!"
" What you gonna call him or is it a she!"

Det spelade ingen roll hur mycket han hävdade att det var en vanlig svensk pinnastol. För månader framöver tilltallades och hälsades jag med orden Tour, the dogbuilder!
Tack och lov så förevigades aldrig detta missfoster på bild! Däremot fann Herr Skriftställare en bild på en av de första fåtöljerna han gjorde. En fåtöl som faktiskt såldes i ett exemplar i den första butiken han hade.

Med hopp om att misstag och blundrar från första halvåret 2006, därmed för evigt är förpassade till glömskans korridorer, anser Herr Skriftställare han uppfylld uppmaningen på Tinas Universum!

Howdy på dowdy. på Måndagsbörsen



Som vanligt är det hög stämning när Herr Skriftställare anländer något försenad till gårdag-kvällens måndagsbörs.
I går var tem-at VildaVästern.
Herr Skriftställare ska genast lugna alla läsare och berätta att dueller och pangpang lyste med sin frånvaro. Men det gick vilt till på dansgolvet ändå. Sin vana trogen höll sig skriftställaren lite i bakgrunden för att kunna observera bättre. En förutsättning för att att denna dokumentära bloggartikel ska bli till.
Detta var en kväll då begreppet "röda och vita" inte existerade. Såväl indianer som cowboys och en och annan barflicka samsades på dansgolvet. Här var det pardans och solodans. Skriftställaren noterade också att "poolska" var en populär dans. Ja, så populär att en golfspelande avatar förgäves vädjade om att få visa hur en riktig "poolska"ska göras.
Herr Skriftställare låter bilderna tala och drar sig tillbaka till bersån hos Cafe Bruna Bönan, där han planerar nya artiklar om livet i Second Life, men också om livet i den lilla staden Arosstrand.
Njut av bilderna och ångra att ni inte var där!

måndag 14 september 2009

Nya Hyss i Arosstrand


Konversationen i Bruna Bönans berså blev alltid en aningdjupsinnig framåt kvällskvisten. Det var hjärntrusten som var samlad kring ett glas ljust....ja, konsulten Solknut i sina moderiktiga solglasögon av njöt en ginochtonic (som han medfört i kyld termos).
Stadens begravningsentreprenör Seved Gravé framförde sin bestämda åsiktatt det är egendomligt hur typer dör ut.
-Jag minns så väl, fortsatte han, den epoken, när varje stad , varje stadsdel hade sitt eget orginal. Nu för tiden är all likadana. Hur i all världen har det blivit så!

- Det är likadant med vovvar, sa Solknut, ena dagen är det pudlar vart man än tittar. Små pudlar, normala pudlar och stora pudlar ser man i legio! Nästa dag inte en pudel så långt ögat når, onte en välklippt pudel i sikte, bara pitbullar och labradorer.Konstigt!

Pedagogen Kartede menade att vi nog aldrig skulle få reda på orsaken. Det är troligen en högre försyn, som ordnat att vi inte ska se sammanhangen.

- Ja , sa Skriftställaren, muntert läppjande en stout, men vi har i vart fall Johannes här i staden. Han är väl orginal så det räcker. Jag hörde att han är idog i sitt arbete att färdigställa gravar. Så idog att han även jobbar sent om nätterna.
- Det äger sin riktighet sa entreprenören Gravé! Vilket osökt leder tankarna till att vi borde spela honom ett hyss, fortsatte han!
- Spratt heter det väl, sa pedagogen läraraktigt!
Så kom det sig att hjärntrusten började smida planer. Pedagogen tog sin cykel och skyndade hem och kom tillbaka med ett par vita bomullslakan. Solknut hade under tiden hämtat kol från bageriets ugn och lånat en sax. De fyra var ivrigt sysselsatta med att förvandla lakanen till förskräckliga spökfiguranter. Så när klockan närmade sig midnatt, smög hjärntrusten anförda av den orädde begravningsentreprenören mot stadens kyrkogård. Ett antal enheter intagen alkohol gjorde färden ganska så ljudlig och lätt raglande. Ett tydligh schande från Skriftställaren och en hes viskning om skärpning, gjorde att kvartetten ganska så ljudlöst närmade sig kyrkogårdsporten.
De kikade försiktigt spejande över muren...och nog stod Johannes döär alltid. Under nästan ljudlöst mummel grävde han en grav i fotogenlampans ljus. De fyra sammansvurna iklädde sig lakan ochnärmade sig den mumlande, grävande Johannes.
BUUUUUU..... RASSSEL... STÖN...
de fyra gjorde sitt bästa för att verka skrämmande, men johannes rörde inte en min. Han bara fortsatte sitt idoga övertidsarbete.
ÄNNU MER STÖN... ÄNNU HÖGRE RASSEL
Kyrkklockan slog dovt midnatt!
Ingen reaktion från Johannes han bara grävde, mumlade och grävde.
Efter fem minuters häftig spökdans och ljudligt rasslande med nyckelknippor och hesa falsettbun började de fyra tröttna. Ljudligt suckande över sitt misslyckade hyss avlägsnade de sig mot kyrkogårdmuren. Nästan samtidigt sågs fyra lakanförklädda personer lämna kyrkogården.
Då reser sig Johannes upp ur den grav, han var ifärd med färdigställa.
För att påkalla uppmärksamhet slår han spaden mot en tom hink, som lämpligen fanns där.


De fyra stelnade till...det skramlande ljudet väckte fasan i dem och de hör Johannes ropa med klar tydlig röst:

-Jag bryr mig inte om att ni är uppe efter tolv, skrek han, men ni får ta mig sjutton inte lämna området!

.