torsdag 31 december 2009

GOTT NYTT ÅR

Herr Skriftställare reser sig på baktassarna. Han höjer glaset med julmust mot skyn, För hans inre ser han ut över hela världen.
Han önskar alla ett

gott nytt år!


Må vi alla avstå från att göra eller säga elaka saker mot varandra!

Vilken kväll, Vilken kväll Rock'n Roll Hall of Fame

Herr Skriftställare tittade förvånad på den digitala tidmätaren, som alldeles ensam i bokhyllan påvisade att hela två timmar försvunnit. Herr Skriftställare måste även vidgå att han missat avtalat möte för att avlyssna musikaliskt framträdande i den del av verkligheten vissa kalla.. det andra livet.
Herr Skriftställare hade bänkat sig framför teven med en kopp varmt kaffe, lite pepparkakor och en hemgjord jordgubbsbomb! Han skulle bara kolla lite grand. Det var ju gott om tid. Tevebildens fladdrande totalhypnotiserade tittaren med hemgjord jordgubbsbomb, Arehta Franklin, Crosby, Stills and Nash, ungdomens musik hjältar påbörjade Skriftställarens uppgående i en musikalisk upplevelse son var bland det bästa han sett på teve.
Stevie Wonders särpräglade röst trollband och när Sting och BB King sjöng duett var för sig med Stevie Wonder, började håret resa sig på armarna.
Simon and Garfunkel tillsammans igen, Den skira pneumatiska rösten från Garfunkel stillfullt ackompanjerad av gott gitarrspel och stödjande stämma från Simon gjorde Bridge over Troubled Water ännu mer sakral än den var första gången Skriftställaren lyssnade till den.
U2 med Bono i spetsen hade som vanligt en del allvarligheter att säga mellan spnger, Men spelglädjen gick inte ta miste på, Oväntad duett mellan Bono och Mick Jagger, duett med Pattie Smith. Glädjen nyfikenheten förväntan bara stegrades hos skriftställaren, vad kan toppa detta?
Elektrifierat gitarrspel av Jeff Beck. Hans version av Beatlessången She's leaving home, lindade in Skriftställaren i ett drömskt skimmer, vem behöver ord när en gitarr kan tala?
Metallica gästades av Ozzy Osbourne, vilket fick en icke så stor fan av dessa två musikaliska storheter, att vekna och nästan headbanga alldeles själv i tevesoffan.
Bruce Springsteen, som gästspelat i ovan angivna set med U2, fick avslita tevekonserten från Rock'Roll Hall of Fames 25-årsjubileum. Vilken avslutning. Mr Soulman himself, Sam Moore, inbjöds att sjunga med Bruce Springsteen, ja han var soulfull!! Tillsammans med John Fogerty framförde de en lysande variant av Roy Orbinsons Pretty Women. Darlene Love och Bruce framförde tillsammans en glädje smittande rocklåt , som fick t p m den ludnbe sambon att vifta i takt med svansen. Billy Joel sjöng och spelade Piano tillsammans med Bruce S och E-street band.
När så flera av dessa rockens stora avslutade kvällen med en mäktig version av Higher, så ställde sig Skriftställaren rakt upp och sjöng med.
"Musik ska byggas utav glädje av glädje bygger man musik"... aldrig har väl detta visats mer påtagligt än under de drygt 2 timmar, som härliga musiklanter och sångare celebrerade Rock'nRoll Hall of Fames 25-årsjubileum. "O vad saligt att få lyssna! till dessa artister.

onsdag 30 december 2009

från "De Vises bok"

Ännu ej upptinad efter förmiddagens promenad, satt Herr Skriftställare i läsfåtöljen franför brasan, Han bläddrade förstrött i "De Vises Bok". Vari visheten bestod begrep han ibland inte alls, en del verkade vara citat från världsomspännande ordspråk och sentenser. Han läste med förvåning:

"Tro inte pepparkakor alltid är bruna!"

Som ursprung angavs en tidigare innevånare i AArosstrand, snörmakare Asbjörn Repholm.

Hans ögon stannade vid ett porträdd av cykelreparetörskan Lydia Liljestaf. Hon lär vid tillfälle ha utropat, så att fler hörde det, kanske därför det har memorerats och nedskrivits. Lydia L var inget skolljus kunde samtida ha berättat. Hur det var med skrivkonsten hos Lydia var det ingen som riktigt visste.

" Det är tillåtet springa på hur många lyktstolpar som helst! Se bara till att det inte är samma stolpe som förra gången!

Skriftställaren begrundade Lydias bidrag till de vises bok och insåg att det fanns en viss lärdom att dra av detta. Han läppjade njutande av det varma kaffet och i hans huvud uppstod tankar om en snar lunch.

tisdag 29 december 2009

näää inga likheter alls med vädret i söderhavet

Herr Skriftställare vill ge ett gott råd. Hämtat från Arosstrands antika urkunder sedan sekler. Ja i källaren till Arosstrands bibliotek finns en samling visdom, som tecknats ner av vise män och kvinnor sedan hedenhös!

Är det så här kallt, skall du inte spotta i motvind. Den kan vara risk för ansiktskador då!

Noterande detta återvände Skriftställaren till den varma glöggen med ädelosttäckta pepparkakor.

Utan bild men ack så gott

Herr Skriftställare var på promenad i den solgnistrande kyliga morgonen. Det decentralicerade hotellets baksida hade passerats. Den påpälsade vädrade misstänksamt efter raketers lukt. Tydligen måste sådana provskjutas lång innan torsdagnattens 12-slag. I sin enfald trodde Skriftställaren , att dess sprakande ljudeffekter mestadels fungerade utan provskjutning. Denna morgon hördes eller syntes inget av provuppskjutningar. Den påpälsade återupptog lugnad sin nosaktivitet.
Han ombads att invänta husses inköpsaktivitetetr. Här är det aaktiviteter på den hundhöjd som i handelshöjd. I matvarubutiken fann Skriftställaren kycklingbröstfiléer, lite mango, någon rödlök. Ett paket couscous, shitakesvamp och salladshuvud fann också vägen ner i Skriftställarens varukorg. Efter det att pengar bytts mot matvaror, återvände skriftställaren till utomhuskylan och den på svansen välkomnande viftande vovve. I hemmets värmande vråpackade skriftställaren förnöjt ipp sina matvaror, medan den ludne lika förnöjt gnagde i sig sk "dental sticks for big dogs".

Framför honom fanns nu:
1 dl couscous
1 dl kycklingbuljong
2 stora kycklingbröstfiléer

Marinadingredienser
2 msk matolja
20 gram mörk högprocetig choklad
1 msk sechuanpeppar
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
½ tunt skivad och lått mosad citron
½ tunt skivad och lätt mosad blodapelsin

Sallad
½ tunt tunt skivad rödlök
½ tunt skivad mango
100 gram shitakesvamp
2 msk olivolja
lite ruccola och romansalldsblad

Dressing
1 msk Extra Virgin olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk Dijonsenap
1 tsk flytande honung

Skriftställaren började med att koka upp kycklingbuljongen som sedan hälldes över cous-cousen.

Sedan rev han choklade fint i en bunke och blandade med övriga marinadingredienser. Han la i de sköljda bröstfilérna och beräknade ungefär två timmar torde de få marineras.
Efter narinering, så sbryn fileerna i stekpanna och låt dem bli färdiga i 175 grader varm ugn. Den fint skivade rödlöken och mangon blandas med den i olivolja frästa svampen. Blanda ner de brutna salladsbladen.

Blanda dressingen.

Lägg upp den färdiga cous-cousen på ett fat, se till att salladen delvis täcker cous-cousen...häll dressingen över både cous-cous och sallad. Slutligen monteras kycklingfilén.

Servera med god dricka!
Kanske en festrätt redan på nyårskvällen!

måndag 28 december 2009

så var den glada julen slut slut slut ???

Herr skriftställare vaknade sent denna måndagmorgon. Han hade sett en väderkarta kvällen innan, som utlovade ännu mer kyla! Han hade på kvällspromenaden med den påpäsade sambon,överfallits av kvällstidningens löpsedlar: "Kylan ha kommit för att stanna", " Imorgon kommer ishavsvindarna att kyla landet" och/eller " I veckan kommer rekordkylan"! Allt detta sammantaget gjorde att sängvärmen tucktes mer lockande ön sätta bara fötter på ett kallt stuggolv.
I takt med att måndagen blev mer och mer verklig för Skriftställaren, så blev också minnena från den alternativa julen på AB's café mer påtagliga. De minnena värmde skriftställarens morgonkyla. Kaffet med den obligatoriska ostfrallan smakade bra.
Utträdde utomhus inifrån och frånvaron av kyla träffade Skriftställaren som ett löfte om en vår med sol och knoppbristning. Ett stilla vinterregn förtärde delar av snötäcket.
Gårdagens avslutningsfest på AB's café dök upp i skriftställarens minne medan han promenerade med den påpälsade. De glada minnena från gårdagen värmde Skriftställare. Kvällens skivsnurrare Frosty hittade snabbt den rätta tonen i melodival. De församlade avatarerna syntes dansande avsluta julen. Kanske mer riktigt började fira slutet på julen, för även om AB's café sakta avjulas, så kan man ännu se både tomtar och julklappar lite här och där.
På AB's café kändes inte saknaden av avjulningen påtagligt, utan där var det feststämning och glada tillrop till varandra. Många var de, som, i berömmande ord. delgav café ägarinnan sina eloger, för den stämning hon skapar på sitt café. Annabella syntes dansande begrunda att hennes insats för julfirandets ystra gemenskap så rikligen belönats med välförtjänt uppskattning. Kvällens tema var disco ( i skriftställarens krumma hjärna framträdde ett nötkreatur i morgondimma) och nog diskades det alltid. På flera språk gavs bevis för att detta inte bara var en svensk festplats utan på AB's café trivs folk från skilda stammar och länder.
Det blev en värdig och lustframkallande avslutning på det alternativa julfirandet Under de fem dagarna har mer än 200 besök gjorts och alla har lämnat en glädjefylld upplevelse rikare! Nu är vi flera som ser fram mot nästa års jul!

söndag 27 december 2009

JULFIRANDET fortsatte

Skriftställaren satt på söndagsmorgonen med en kopp nybryggt kaffe och beskådade ett nusikprogram i den för rörliga bilder och ljud anpassade mackapären. Jul i folkton. Sann spelmansglädje gjorde musiken förtrollad. De skira kvinnliga rösterna , spektakulärt fiolspel, lutor och gitarrer förmedlade julens blandning av myt, mysticism, hedendom och glädjens budskap förkunnades på älvdalsmål. De medverkande samspelade, glimten i ögat triggade till musikaliska broderier. Grubers julpsalm Stilla Natt blev i lutspelande Möllers händer ett musikaliskt hisnande äventyr.

Herr Skriftställare kunde inte låta bli att dra jämförelser med det julfirandet som på lördagkvällen timade på Annabellas Cafe. Där var grundtemat Elvis, men vad som framförallt kommer att minnas är den glädje, värme uppskattning som fick luften vibrerea lång efter det att musiken tystnat och folk återvänt hem.

En märkbart inspirerad Rocketman fyllde de närvarande både med musikalisk glädje , eftertänksamhet, ja nästan andakt. Parken bågnade av avatarnärvaro. Som mest var detdrygt 45 personer som i glädjefulldgemenskap lyssnade till Rocketmans klart elvisinspirerade röst. Han förlorade sig dock inte i slavisk imitation av the Kings artisteri, utan behäll sin egen identitet, vilket gav framträdandet en äkthet. Följdriktigt belönades han med massornas bifall och bedjande om ytterligare en sång.
DJ Betty Idler fortsatte att med sina härliga rockybillysånger elektrifiera stämningen. Tvingades någon lämna firandet kom snart nya gäster. Bettys låtval förtätade glädjen. Här träffades folk som aldrig mötts i förut. Gemenskapen kunde man nästan skära med kniv och dela ut till behövande som saknar sådan.
Caféts egen skivsnurrare Ikaros avslutade kvällen med sin alldeles egna blandning av glada uptempolåtar och stillsamma melodier. Rytet spreds snabbt i Second Life och gäster kom som aldrig förr satt sin fot i Annabellas park och i samstämmighet sa de här var det trevligt, hit kommer vi tillbaka.
Inte undra då, att cafeägarinnan själv flera gånger brast ut i ett:
- Jag är så lycklig, att just ni kom hit!

Jo, Annabellas, det var många, runt 65 personer, som uttryckte sin glädje över att du med ditt julfirandet gett deras jul i SL ytterligare en dimension.
God Fortsättning önskar Skriftställaren och lämnar bloggskrivandet för att möta vintern tillsammans med den påpälsade sambon...

lördag 26 december 2009

mellan lek och verklighet

Lördag 26 december

En kväll som inramas av Elvis Presley.
21.00 Rocketman sjunger elvissånger och andra sånger från samma tradition.
22.00 SL's bästa rockabillydj Betty Idler fortsätter höja stämningen
23.00 Mera DJ...vår egen Ikaros avslutar dagen med att snurra dansanta skivor.
Alla ni som har stunder då ni känner att lite mer gemenskap skulle jag nog vilja ha, ni ska känna er varmt välkomna. Annabella och Tour ska göra vad de kan för att få er JUL bli minnesvärd.

Varmt välkomna


Så närmar sig också denna jul sitt slut. Fast ännu är ju det juletid fram till 20:onde dag knut, då julen dansas ut, som visan förtäljer.
Herr Skriftställare fick under julfagen höra av väna prinsessan Lea att Farfar är tokig. De glittrande barnaögonen och det smittande flickleendet gjorde att Farfar förstod att detta var något positivt. Farfäder ska vara lite tokiga och inte bara stärkkragestela äldre män. De ska välja krypa på golvet och leka med dockor och legoklossar! De ska sjunga julsånger i mikrofon som förvränger rösten, så att Lea och Alva kiknar av skratt. Bort det, att farfar ska sitta i länsstolen smuttande glögg och mumsa julkonfekt.
De vuxna barnen förde ett samtal om julen och dess verkliga innehåll. Farfar lyssnade på de kloka kommentarerna om varje religions innersta väsen, som så skiljer sig från det, som makthungriga utövare av religioner förvandlat det till. Han lyssnade till inläggen som handlade om hur fundamentalistiska utövare, sådan som tror på en Gud,eller flera eller inte tror på någon Gud alls är av samma skrot och korn. De ger sig själva tolkningsföreträden till olika urkunder, så det passar deras syften. På det sättet kan de alltid hävda deras åsikt är den som är den rätta.
"Allt vad ni vill att människor skall göra för er, det skall ni också göra för dem"
Herr Skriftställare försjönk i kontemplativt begrundande, då han hemkommit till egna tuvan.

torsdag 24 december 2009

Alternativ jul i AB's 50-talscafé


Redan före klockan 8 igår kväll började folk strömma till. De deltog med liv och lust i rimmande och hlada tillrop. Bänkade runt ett delikat julbord rimmades det för finnande livet.
Om något går snett
så får du en bio- auto-reamotor!

Nåja rim och rim, tyckte skriftställaren, men klurigt var det! Närvarande personer visade att rimkonsten på intet vis gått förlorad i den virtiuella världen.

Vid nio äntrade Wildstar Writer scenen och och till de dansandes förtjusning, tog hans sånginventarier inte slut efter en timma, utan fortsatte ytterligare en timme. Det var full fart redan från början, dansen runt granen med alla klapparna, fortsate runt å runt. Att dansa i cirkel ända sättet komma framåt tycktes de närvarande dansanta uttrycka.
Mycket folk strömmade igenom julfestplatsen, så fint och smmakfullt layoutat av Annabella sjäälv. Som mest var vi runt 30 personer samtidigt och nära 50 persomer gästade julfirandet denna kväll. Här fanns representanter inte bara för sverige, utan också från andra länder runt vår glob. Skriftställaren noterade att tre ladies från västra grannlandet gästade oss och njöt i fulla drag, trots att ingen lusekofte eller lovikavante syntes.
Övertomtenissan, högt ärade Tina, sågs med en jättelik väska fylld med julhälsningar, yster dansande och spridande gemyt runt sig. Även sedan länge saknade medavatarer dör upp och hälsades med glada tillrop.
Klockan elva på kvällen så äntrade överskivsnurraren Ikaros scenen och fortsatten föra de närvarande in i julaftonsmorgonen. Efter midnatt behagade dock Herr Skriftställares internetuppkoppling att fungera. Med buller och bång och något som liknade en julhälsning på något glömtspråk, kastades skriftställaren in i den verkliga nattens mörker.
Vilken tur att julfirandet fortsätter i dagarna fem och med hopp om att SL's servrar ska accepta skriftställarens anmdan om återinträde ses vi på AB's café även kommande dagar!
God Jul på er alla kära läsare!

JULSAGA del 2

Jag måste få skriva ner, medan jag ännu minns, tänkte han och öppnade dörren till stadens restaurang. Han bad servitrisen om en jultallrik och en penna och papper!

- En penna kan du få låna, sa den tuggummituggande servitrisen. Föraktet i hennes röst var tydlig och nonchalant slängde hon en filtpenna på bordet.
-Du har väl inga pengar, fortsatte hon, så hur ska du betala för jultallriken du beställer?

Dansbandmusikern tittade upp på henne med stora förväntansfulla ögon.
- Det jag har här, sa han och pekade på sin panna, är värt mycket mer än alla de pengar som finns.
Han tittade vädjande på henne. Det var något i hans blick, som bevekade servitrisen eller om det var julstämningen som fyllde henne.
- Sitt du här och värm dig ett tag, jag ska bjuda dig på en kopp kaffe.

Den gamle spelemannen läppjade tankfullt på på kaffet. Han vecklade ut en servett. De en gång så flinka fingrarna var inte lika flinka längre. De nottecken som han plitade ner var inte så lätt att tyda för andra. Han blev allt mer ivrig. Servetten var snart fylld med allehanda notkrumelurer. Han började att fylla bordskivan med samma otydliga krumelurer. Kaffet var snart urdrucket och då han efter knappa timmen såg ner på bordskivan, spreds ett stort leende över hans ansikte. Detta var vad han drömt om. Hans julmelodi fanns där framför honom. Den fullklottrade bordskivan strömmade mot honom. I hans leende reflekterades de jublande trumpeteran och sjungande stråkarna. Hans händer klappade ljudligt takten mot bordskivan. Ögonen lyste!
Han tittade sig triumferande omkring. De övriga gästerna kunde se hur hans ögon lyste son fyrbåkar i den halvdunkla matsalen.
- Detta är den finaste julmelodin som skrivits, sa han med av upprymdhet spruckna rösten. Kom ihåg det, när ni sjunger den, att ni var med när den skrevs. Hans röst blev allt mer exalterad och högljudd.

Servitrisen kom fram till honom och tittade med förfäran på den fullklottrade bordskivan.
- Men vad har du gjort, skrek hon ut, har du förstört bordskivan, din slarver!
Hon fattade honom under armen och med milt våld föste hon ut honom ur lokalen. Kylan slog emot hans ansikte med kraft. Han vände sog om och såg på servitrisen, som hytte med näven mot honom.
-Ta vara på bordskivan, vädjade han, den är värd många pengar nu!

Servitrisen återvände in i restaurangen. Hon muttrade många föraktfulla ord om alkoholister och uteliggare.Hon fick tag i en trasa. Med bestämda nästan aggressiva rörelser torkade hon bordskivan ren från, fattigmansklottret, som hon sa. Det gick åt nästan en halvflaska rengöringsmedel innan bordskivan var tjänlig, att servera på igen.

Fram på förmiddagen på julafton hittade de den gamle spelmannen i en snödriva. De såg på honom och det leende som lyste från hans stela ansikte. Polismannen , som noterade de faktiska omständigheterna i sitt notisblock, tittade upp på sin kollega och sa:

- Han måste ha sett något mycket vacker, innan ögonen miste allt liv och slocknade!

onsdag 23 december 2009

JULSAGA del 1

Det var morgonen före julafton. Snön som fallit undernatten hade förnyat vinterns vithet. Kylan gav kristaller som gnistrade i det morgondisiga ljuset.
Den gamle dansbandsmusikern lämnade kyrkans natthärbärge. Han hade fått en plats att sova på och styrkt av kaffe och risgrynsgröt mötte han den kyliga morgonen. Hans få ägodelar förvarade han i en konsumkasse, som han ständigt bar med sig. Vinterluvan var djupt neddragen över panna och öron. Den slitna ulstern försökte han värmande svepa om sig än mer. Nu fick han vara borta från sängplats och värme till sju ikväll, då härbärget åter öppnade.
Hans fru och de fem barnen hade lämnat honom för fem år sedan. De stod inte ut med hans humörsvängningar. De var trötta på hans gnäll om att inga speltillfällen drog in pengar. De var utleda på hand periodvis återkommande superi. Sedan dess hade det gått stadigt utför med den gamle musikern. Han hade förlorat kontakter med musikvärlden, Han hde blivit vräkt från sin bostad. Ägodelarna sålad på exekutiv auktion. Allt han ägde bar han med sig i konsumkassen.
Hade inte spriten tagit överhand hade han fortfarande varit en av de främsta musikerna i landet. Hade han inte så förlorat kontakten med musikvärlden, hade kanske ännu hans kompositioner spelats.
Den gamle spelemannen besökte socialkontoret i hopp om att få någon hundtring, så han kunde köpa en julgåva , om än adrig så liten, till sina barn.
- Är du här nu igen speleman, sa den hurtiga socialsekreteraren, du kan inte få mer pengar. Du fpr nya pengar i början nästa månad, försökte hon förklara för honom. Musikern tittade vädjande, det gällde ju bara någon hundrong, för att ge glädje till de små. Åven om böickar var aldrig så vädjande var socialsekreterarens nej ett nej som inte kunde ändras.

Tomhänt, sånär som på konsumkassen, återvände den gamle musikern sin ändlösa vandring på den den lilla stadens gator. Han spg jultrevnad lysa ur affärsfönster. Han mötte julstressande människor, som undevek hans blick och utsträckta hand. Han fick något drömskt i bliccken. Ur djupert av hans inre började sakta ett musiktema skapas. En melodi, en refräng. Han kunde i sitt inre höra hur det arrangerades. Ett leende formades på hans läppar, när den påträngande saxofonen bar budskap om alla de barn som far illa i vår värld. De smekande violerna med sitt bedjande "fidedeliddeli" påminde honom om barnens glittrande ögon i väntan på julen. Trumpeter ocg tromboners kraftfulla proklamerande om... !att inatt har en räddare blivit född åt er". Trummornas trygga rytm gav honom bilder av den trygghet han inte längre hade.

Detta, mumlade han för sig själv, är det mästerverk jag alltid drömt om att få skriva tindrande barna ögon från höjden ser "faderns milda ögon ner på dessa hans minsta". Allt fanns i melodin. Han längtade få skriva ner. Nu skulle han lämna något till eftervärlden som var värt något. En melodi som skulle få lyssnaren att fälla en tur, röras till skratt och längta få sjunga igen.
Jag måste få slriva ner, mens jag ännu minns, tänkte han och öppnade dörren till stadens restaurang. Han bad servitrisen om en jultallrik och en penna och papper!

(fortsättning följer imorgon...julafton!)

tisdag 22 december 2009

Håråskåp eller Horoskop, sa Per i Skåpet

Skriftställaren noterar att rubriken har väldigt lite med det nedanstående att göra!
Den påpälsade sambon var ovanligt ivrig att beträda den snötäckta vallbytundran. Han drog den mer än lovligt sömndruckne Skriftställaren över vida vita vidder. Kopplet sträcktes i sin fulla längd och Skriftställare följde följsamt. Efter att nosande , vädrande och bevattnande varje uoostickande växtlighet rundade det strävsamma paret servicehuset glasfasad. Skickligt undvek den lusne att frontalkrocja med en äldre kvinna, Samma tur,ellr väjande färdighet, hade inte Skriftställaren. Han skyllde på det glatta underlaget och ursäktade sig uppresande den fallna kvinnan.
Kvinnans svenska var väl inte den bästa, men vems svenska är det? Hennes intensiva blicka lågade ur kastanjebruna ögon, Skriftställaren presenterade sig och bad om ursäkt än en gång.
- Jag såg fallet innan det skett, sa Negol Ortsa, en romisk imigrant från Albanien. Jag ser, fortsatte hon, att Herrn har lite skrivkramp,därför ska Herrn få min stjärnuttydning för den närmasta tiden. Jag har använt den sekundära livscykeln, så jag tror det ska passa Herrn.

Med gåvan, förvarat i ett mascarafläckat brunt kuvert, återvände Skriftställaren till trevna stugvärmen. Andra frukosten inmundigades och läsande Negol Ortsa's horoskopiska betraktelse, beslutade skriftställaren dela med sig av nuvunnen asrologisk vetskap.

Den är baserade på den dag du, kära läsare, registrerade dig som brukare av Second Life, den sk rezzdagen.


Silvermyntet
13 december - 11 januari
Du verkar utled på julen innan den ens har börjat. Julsånger tycks stå dig upp i halsen. Ur dolda källor ska du docj uppleva överraskningar under julhekgen.


Snölyktan
12 januari - 11 februari
Du känner stor tveksamhet inför något, du möter dagligdags. Du tvingas till risktagande. Vilket kan innebära en penningamässig fördel.


Snödroppen
12 februari - 12 mars
Den tid som ligger framför dig innebär många oraktiska sysslor. Företrädesvis är det sysslor i hem och hus som är på agendan.


Påskharen
13 mars - 11 april
Du ångrar ett handlande du gjort under den gångna veckan. Dina ord tycks vägas på guldvåg. Ett gott råd: tala är silver, tiga är guld.


Vårdkasen
12 april - 11 maj
Något du grunnat på en längre tid, tycks göra dig nedstämd, men hys hopp du förtvivlade, tecknen visar att snar hjälp är på väg,



Tuss
ilagon
12 maj - 11 juni
Angelägenheter av specifik art håller dig sysselsatt under de närmsta dagarna. Utslag av inslag beslagtar din förväntan.

Badmössan
12 juni - 11 juli
En koppling till närstående som under en tid varit något spänd, visar nu tecken på en mer positiv utveckling. Dagen före juldagen kan den dock krångla något.


Päronet
12 juli - 10 augusti
Du ska nog den närmsta tiden vara försiktig med vad du söger. Lyssnande öron väljer lystet förvränga och ger förvrängd information till fel öron.



Kantarellen
11 augusti . 10 september
Något inom dig strider. Slitningar inom familj vid annandagens stora släktträff. Underskatta inte din talang att fatta kloka beslut.

Soppskålen
11 september . 10 oktober
Du har dåligt samvete för att du inte kontaktat en viss person. Ha inte det personen förväntar sig ingen kontakt från dig. I övrigt verka ditt omdöme vara vid god hälsa.


Kåsa
n
11 oktober - 11 november
Julhelgen verkar inte bli helt problemfri. Du kan dock räkna med att det finns personer som ställer upp för dig ven om de du trodde, brister i stöd och lojalitet.

Adventstjärnan
12 november - 12 december
Du tycks just nu ha alltför mycket att tänka på. Du är svår att ha att göra med, vilket kan orsakas av prejulstress. Någon föreslår dig samverkan.


Ja se det finns sierskor som vet var horoskopet ska stå. Skriftställaren lutar sig nbehagfullt tillbaka, läppjande de sosta kaffeångorna.

Nu är det två dagar kvar till barnögonstindrande reflekterande av det inres förväntningar!

måndag 21 december 2009

JULPARTYKARAKTÄRER del 6

llSkriftställaren möter måndagsmorgonens snöiga disighet med ett burr och et hurr. Bäddens värme vill ogärna överges. De påpälsade sambon känner dock ingen kyla och dresserad som han är, har han satt på kaffebryggarn och en aromatisk doft lyfter Skriftställaren till ny medvetenhet. Nästa steg blir att lära honom bre smörgåsar med leverpastej och ost. Det ska nog gå man får dock se upp, så att pastejen inte försvinner, fyllandes leverpastejtokig vovves matbehållare.

Läppjande färskpressad vitamindrink, bläddrade Skriftställaren förstrött i mingelmanualen. Han ser att ytterligare en karaktär bör presenteras innan nya ämnen inför julen ska behandlas.

Denna gång och sist ut i raden av karaktärer är Portvakten Pontus.

Portvakten Pontus är en person som alla vill känna och kan ha glädje av. Hans sociala rangskala är av ringa betydelse. Hans förtjänster ligger snarare i att han har ett kontaktnät utan dess like. Står du på god fot med honom (kan ju vara Portvakten Patricia med) kan dörrar öoonas för dig spm annars förblivit stängda. Portvakten är den som kan lägga fram ditt CV när en ny tjänst ska tillsättas. Han är den som kan välja att sätta dig i kontakt med just de personer du behöver träffa. Han hon har kontakter, så du kan köpa alkoholhaltiga drycker även när saftbutiken är stängd.
Portvakten Pontus är den som kan få dina ideer och kommentarer att bli hörda i en aldrig så ointresserad församling. Han är informell ledare, som ser till att saker fungerar och rätt personer möts. Så håll dig på god fot med honom. Det kan innebära stora förändringar för dig inte bara i umgängeslivet utan också rent yrkesmässigt!

Nu är det bara tre dagar kvar till julens fröjder!

söndag 20 december 2009

Det lackar mot jul nu...


Julfirande är av tradition en stor familjehögtid. En helg då familjer samlas kring matbord och julklappar. Gemenskapen står i centrum. Inte minst för barnen, de unga ha väntan varit lång. De har letat i gömslen och vrår efter platsen där julklappar gömts. De har klämt försiktigt för att se hur många hårda paket det finns. På form och storlek harde försökt avgöra huruvida deras önskningar nått jultomten.
På sjuttiotalet startades en rörelse som ville ge alla de, som inte hade familj samma känsla av gemenskap och trevnad under julen.
Ensamhetens dunkel utmanas under julen av drömmar och förväntningar, minnen och bilder från en svunnen tid. Alla har vi nog minnen av dofter, färger, smaker av en jul som var fylld av gemenskap.
Man kan undra hur det är i den virtuella världen.
Hur många ensamma i ensamhet, tvåsamhet och/eller flersamhet tillbringar julen framför datorn och i t ex Second Life.
Annabella väckte tanken vid ett samtal och vi var några som hakade på.
Säkert finns det ensamma i SL också, som inte firar jul tillsammans med när och kära.
För alla er blir det en alternativ jul i dagarna fyra vid Annabellas 50-talscafé. Vi startar redan den 23 december med en uppesittarkväll. Kanske lika bra ge
en mer systematiserad bild
av juldagarna vid Annabellas cafë.

Onsdag 23 december

20.00 Rimstuga
21.00 Wildstar Writer sjunger och spelar
22.00 Uppesittardisco DJ Ikaros snurrar skivor och tar oss med in i julstämningen!

Torsdag JULAFTON 24 december

Tillfälle till gemenskap i det juliga cafét. Överraskningar, julklappar mm

Fredag JULDAGEN 25 december

20.00 Mike Andretti spelar för oss. Därefter tillfälle till julmingel och dans.

Lördag 26 december

En kväll som inramas av Elvis Presley.
21.00 Rocketman sjunger elvissånger och anndra sånger från samma tradition.
22.00 SL's bästa rockabillydj Betty fortsätter höja stämningen
23.00 Mera DJ...vår egen Ikaros avslutar dagen med att snirra dansanta skivor.

Söndag 27 december
21.00 JULDISCO

Alla ni som har stunder då ni känner att lite mer gemenskap skulle jag nog vilja ha, ni ska känna er varmt välkomna. Annabella och Tour ska göra vad de kan för att få er JUL bli minnesvärd.

Varmt välkomna

Färgsprakande Fest Firade Triss i Damer



Herr Skriftställare begav sig igårtkväll till et rezzparty för tre damer, Josina, Medora och Debbie.
Mestadels funkig musik inramade festivitas. Solodansande skriftställaler saknade sekondärt sällskap. Men från verklighetens lutfiskorgoier anslöt snart såväl Second som Blanche och festen kunde verkligen börja... med en krasch för skriftställarens del.
Ut med en faslig fart förnedrad av färgsprakande färgpartiklar.


Skriftställaren kämpade sig tillbaka till festplats och kunde återigen njuta av värmande färger.
De närvarande öster gratulutioner over de tre damerna, som på anmodan också dansade på scenen, även om Debbie inte syntes på skriftställaren av lagg infekterade internetuppkoppling.
Att många av de närvarande tillhörde de som finner glädje i kreativt färgpartikelskapande påverkade skriftställarens upplevelese, då hans dator inte riktigt förmådde återge all färgprakt. Självupptagna provocerande dansgäster gjorde vad de kunde för att få ett eget utrymme. Gästande låtspelare var mer intresserad tala om sig själva och hur kreativa de var än, med undantag, spela dansant musik. Men man får ta det onda med det goda och konstatera att de rezzdagsfirande damerna fick en färgsprakande fest som i huvudsak var både rolig och trivsam.