onsdag 23 mars 2011

Två frågor och flera svar

Skriftställaren hade återvänt till den trevna stugan. Dräneringspromenad med luden sambo var avklarad. Tillvänjingen av värmande morgonsol hade påbörjats. Mert litterärt begåvade kanske skulle uttrycka det sålunda, Adaption till Apollons himmelska primaveriska guldskiva! Men nu tillhör Skriftställaren inte den litterära eliten, om man undantar ett verk, som utgavs i Östra Timor och sydöstra Polen.
Istället funderade Skriftställaren på ett citat, som solem lockade fram, den soliga marsmorgon.
" Kan du nämna ett enda fall, där kärleken till detta infernaliska tidsfördriv för dårfinkar har varit en människa till gagn?"

Skriftställaren har sökt i samtida och dåtida citatlexikon, utan att finna upphovsman eller vilket infernaliskt tidsfördriv, som åsyftas! Nu står hans hopp till den belästa delen av denna spalts läsare. 
Vilket tidsfördriv åsyftas och vem är upphovsmannen?
Några pris utlovas icke, utan blott äran blive den rättsvarandes arvedel!

När vi nu väl är inne på citatens parnasser kan det vara lämpligt att göra ytterligare en efterlysning. I en intelligent komediserie, så kallad sit-com!  Kamratgänget hade ägnat flera timmar åt, att på varsin laptop  spela onlinespel. De satt runt ett litet soffbord i den lya som hyres av nedan givna citats uttalare. De var ganska så utmattade efter onlinespelande. En  i kamratgänget utbrister frågande.
"Det är gör en riktigt utmattat spela onlinespel. Vem vill följa med och prova min virtuella pool i Second Life?"
En rollfigur och en sitcom efterlyses.
Såsom tidigare utlovas inga pokaler eller andra synbara bevis på rätt svar. Äran blir vinnarens arvedel.

3 kommentarer:

 1. -Golf? P.G Woodhouse? -Låter som en "tvivelaktig faster" i någon av hans böcker. :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Bravo... tvivelaktiga fastrar var det dock icke.Till namnet var fastrarna aldrig tviverlaktiga, däremot var flera av dem alla "fisförnäma"!
  Äldre medlem, "Den Vise", i golfklubben , är inte sen att berätta en historia, när ung medlem i samma golfklubb ifrågasätter det nyttiga med golf, efter att slagit såväl sorkdödare, som slicar och duffar!
  PGW skrev ju ett antal golfnoveller, som finns samlade i minst två novellböcker!

  SvaraRadera