lördag 10 juli 2010

MINI Power Meet Vallby 9 Juli 2010

Morgonen hade slutat vra morgon och i gassande solsken blivit tidig förmiddag, denna andra dag av årets Power Meet. Förmiddagströtta hotellgäster flockades runt en glittrande Oldsmobile Nintyeighter och med all sin sakkunskap kommenterades allt från inredning till minstra kromdetalj. Skriftställaren tycker nog, trots estetiska linjer och glittrande finnish, så är det bra mycket mer plåt än bil. Därför lyssnar han bara!
En ung man, av dialekten att döma, från västergötland beklagar sig över att morgonen är tung. Åka runt på cruisingvägar i Västerås och inmundiga ett stort antal öl med betydande styrka, det kostar på. Om bara inte morgonen var så tidig sa han.
En annan ung man följde en finländsk ägare som en trogen hund. Tydligen hade en kolfibermotorhuv totalt fått honom att lojalt följa dess finske ägare som en hund. Finskkunskaperna är ick där, men på engelska lyckades han förmedla:
- I really....(han sökte länge efter ordet)... envy you!
Sent på kvällen med buller och bång anlände från västra dalarna en rostig mercedes. Den stod ut, trots påmålade eldsflammor mellan rosthålen, bland glänsande oldsmobiler och cadilackar.
Likt en Kajsa Varg tycks man säga," Man tager vad man haver" och en rostig bil är trots allt mer bil än vad en flakmoppe är!

                                              2008      2009      2010
Total antal Amerikabilar          38          52          45
Totalt antal ölburkar
slängda på ej avseddplats         -           74          27

"Chapeu-claque och Cadillac", ljuder från en bilstereo i närheten. En sångtext son väl inte helt beskriver vad man kan se. Cadillac, det ser man flera stycken, men Chapeu och claque är ersatt av skinnv'äster och trekvartslånga avklippta jeans.
Skriftställaren och den ludne sambon traskar hemåt nynnande på en okänd sångtext:

"I en rostig Mercedes på väg mot en dröm
det brummas på väg mot en lyckligare strand."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar