lördag 9 oktober 2010

Det är inte lätt...

Skriftställaren besökte lokala ICA-butiken under fredagen. Tre unga pojkar i dryga körkortsåldern gick omkring bland varuhyllor och kyldiskar. De kommenterade högljutt varor och personer som inte hade Sverige som ursprungsland. En del kommentarer var faktiskt ganska fyndiga, men även fyndiga kommentarer kan såra.
Skriftställaren fann sig föranlåten att upphäva sin röst och bad de tre att spara sina kommentarer till hemkomst och förströelse i pojkrummet. Detta fick till fäljd att Skriftställaren beskylldes för att vara antisvensk och icke hava respekt för vare sig för demokrati eller till dett begrepp hörande åsikts- och yttrandefrihet.
Övriga butiksbesökare drog sig tillbaka. Skriftställaren uthärdade i åsikten att man må ha såväl yttrande- som åsiktsfrihet, men att dessa friheter bör inte tas i syfte att såra eller trycka ner andra. Kan inte säga att de skildes åt i någon enighet eller såt vänskap.
De tre följde efter Skriftställaren och den ludne på behörigt avstånd. De kom lyckligt och väl hem. Dukade fram en kaffebricka och satte sig mer vid datorn.
PANG!
PANG!
Två råa ägg träffade med kraft fönsterrutan och en gelartad äggmassa rann sakta ner för fönstret!
Skriftställaren tittade ut och såg de tre anhängarna till främlingsfientlig politik skynda bort!
Med bilrutespolvätska, fönsterputs , degskrapa och fönsterskrapa gjordes rutan ren.
Skriftställaren konstaterade att varhelst anhängare till en främlingsfientlig politik drar fram, lämnar de avfall efter sig!

1 kommentar:

  1. OJJ... det där lät inte bra, jag menar inte skrivandet utan beteendet..

    SvaraRadera