fredag 27 maj 2011

Ett felsteg eller hur Skriftställaren tappa fotfästet.

Dagens början var int på något sätt olik andra dagars början. Den ludne sambon tycker fortfarande att solens uppgång är den tid då en första dräneringspromenad bör äga rum.
En sådan genomfördes med all nödvändig vakenhet. Visst kan man promenera med luden sambo halvsovande, mer är inte nödvändigt arla om morgonen.
Hemkomsten till trevna stugan var helt odramatisk. Zoegas Intenzo doftade gott från köket. Två smörgåsar bereddes och ett glas juice fylldes. Morgontidningen slölästes och befintlig Suduko löstes. Skriftställaren vägrar dock insända lösning på problem, som kan lösas via besök på Sudukowebsidor. Det är resan som är mödan värd, citerar skriftställaren i tanken en känd dikt!
Efter intagande av dagens första måltid kände Skriftställaren hur livsdandarna fyllde kropp, tanke och själ. Visserligen gjorde en lättare sommarförkylning morgonen mindre njutningsfull.
Den ludne behagfullt utsträckt och njutande tuggande så kallad  Dental Stick!
In i badrummet med hurtig längtan efter att få begjutas av spridda vattenstrålar.
Plötsligt utan någon som helst förvarning, gör Skriftställaren en vågrätt volt i duschlokaliteten. För ett ögonblick upplevs ett totalt vertigo. Höger fot  är hastigt och mindre lustigt på samma höjdnivå som anletet. Två armar flaxar vilt i sitt sökande efter någon form av balans. En annan tentakel söker förtvivlat efter stadigt fundament.
Efter vad som tycktes vara en evighet återfinner Skriftställaren sig själv flitigt betäckande badrumsgolvet. Någon sticker honom i sidan med en rostig förskärare. Med minnen från fornstora dar, då lekamen ärofullt med vighet och blixtsnabbt förflyttade spå olika sportarenor, känner han igen vad en lättare mjukdelsskada är.
Dubbelvikt av smärta förpassar han sig med gutturala smärtutrop till tevesoffan. Den ludne rusar fram i hopp om att Skriftställaren funnit en ny lek.
Nu är så inte fallet och med huvudet på sned uttrycker den ludnes ögon en viss sympati och snart totalt ointresse.
Varje vridning av överkroppen sänder smärta genom kroppen. Varje liten sommarhosta utlöser höga aj-skrik.
Efter ett tag så känner han den molande  värken i  magmuskler. Under en längre tidsperiod prövar han olika sitt - och liggställningar som begränsar smärtan.
Trevligare och mer nyttig morgongymnastik kan utföras!
Men tappar man fotfästet arla om morgonen, så får man inse sina begränsningar ....

5 kommentarer:

 1. Usch då, sådant kan sluta riktigt illa! Hoppas att det går över snart, om det inte gör det är det kanske ändå säkrast att gå till doktorn och få kontrollerat att ingen allvarligare skada har inträffat.

  SvaraRadera
 2. Badskor, någon?

  Eller gör i duschen som i båten. Sitt.

  Hoppas det snart känns mycket bättre! : ))

  SvaraRadera
 3. Doktorn: Ta två Albyl och är det inte bättre om en vecka, så kom tillbaka!

  Vis av tidigare liknande skador är att det går över av sig själv om icke muskel eller mjälte brustit!
  Tack för glada tillrop och goda råd!

  SvaraRadera
 4. Klok doktor det där (men Albyl? finns de att köpa fortfarande?)

  /Apmels primatar

  SvaraRadera
 5. Jorå, Albyl finns fortfarande i handel...men annars går det lika bra med Johannesörtdekokt!

  SvaraRadera