onsdag 25 maj 2011

Varför har ingen tänkt på detta förut?

Skriftställaren har gett sig in i bilproduktionsvärlden.
Nu kan det ju från mer kunskapsfyllda personer göras invändningar om klokskapen i detta. Men skam den som ger sig, tänkte Skriftställaren och skissade med viss framgång de första innovationerna.

Namnet var givet redan från början! Ska man producera en ny bil ska namnet både vara lite exotiskt och ha ett hemtrevligt surr! Så folk av frejdad stam och andra bered er på årets bilhändelse, när den självgående TIA BRUM släpps fram på höstkanten!
Vadi består då det revolutionerande? Därom torde nog de lärda tvista och i åratal framöver diskutera.
Man tager en vanlig bil vilken som helst. Låter någon begåvad plåtformare banka skiten ur karossen, så att ingen kan igenkänna dess ursprung. Givetvis ska förbränningsmotorn bytas ut mot en eldriven motor. Bänkprov har påvisat, att man nog ska kunna press ut en 150 kilometer per laddning. En kapabel dator installeras i bilen och finurligt sammankopplas med elmotorn. Det är viktigt att datorn har en usb-port.
Ett USB-minne instickes i datorn.
Sedan tar man och kör själv till de mest frekventa resmålen. Låter varje liten svän och hastighetsförändrin, inbromsing och accelaration lagras i datorn, för vidarebefodran till USB-minnet. Från någon av de större bilfabrikanterna stjäles automatisk ibromsning och fickparkering!
I USB-minnet finns nu efter ett par dagars flitig körning, rutternas till avlägsen billighetsaffär för matvaror inprogrammerad. Likaså färdvägen till de från hemmet flyktade ätteläggarna, samt andra mer eller mindre viktiga resmål. Kompatilbel med de flesta GPS-guiderna har bilen även lärt sig att välja alternativa färdvägar i händelse av varaktigt hinder på den primära färdvägen!
TIA BRUM motsvarar alla förväntningar.
Alla dina resor på USB-stickor! Reprisera din färd när helst du så behagar!
Den serverar även en Latte med riskaka om färden varar över 30 minuter!
Det är en lisa numer att ljudlöst färdas mellan den trevna stugan och valda resmål.
Dock... hallå, kan någon hämta Skriftställaren på Supermarknadens parkering.
Glömde programmera in hemfärden!

4 kommentarer:

 1. Ähum - jag ser bara ett litet problem med de programmerade resorna.

  De är förvisso ett konstant irritationsmoment och hälften av dem borde inte tillåtas att begagna motorfordon eller ens beträda marken utanför husen men likförbannat existerar de och stör våra himmelska färder.

  MEDTRAFIKANTERNA det må vara gående, cyklande, mopedförande, motorcyklande eller till och med beridna eller - ve och fasa - andra bilförarande (som självklart alrdig borde ha fått utlämnat sitt körkort men ändå tror att de är världens bästa bilförare)...

  SvaraRadera
 2. Sådana som åberopas i parantes ovan förpassas medlest transportstråle till annan vadderad körbana.
  I'm King of the road!

  SvaraRadera
 3. Haha ja det är du säkert men det tror ju alla de andra OCKSÅ att de är!

  SvaraRadera
 4. Min far, salig i åminnelse, sa alltid:
  Kör och tänk på att alla andra kör som idioter!
  We are all the winners... we are all the kings!

  SvaraRadera