torsdag 25 februari 2010

Så fungerar det igen

Skriftställaren vet nu,  att han skulle skrivit ner stolpar för den blogg han tänkte skriva igår. Men det gjorde  han inte, så nu sitter han och funderar på vad det var han skulle skriva. Tuggar tankfullt på den ovässade ändan av pennan.
Det var något om olympiska spel och tävlingar i att på onaturliga sätt förflytta sig över frusen nederbörd.
Det var något om sitta med tyngdpunkt rakt över hålfoten. Något om att trycket utåt ger fart framåt!

Visst gladdes han åt de svenska pojkarna som förpassade övriga nationer efter sig. Den sprudlande glade Södergren, som äntligen efter lång och trogen tjänst fått en medalj. En sann hjälte, som både besegrat cancer och den norske skidfantomen Peter!

Men ändå limma fast plank på tassarna och skrinna över snön. När det finns både snövesslor och snöscooters. Nog har vintersporten blivit mer estetisk tilltalande. Inga damer med skäggväxt längre. Inga herrar med snoret rinnande och istappar i skägget. Ingen med luvan på vift. Numer sjunker man bara ihop som döende svanar i balettens koreografi.

Visst blir skriftställaren alltid misstänksam, när vissa länders idrottsmän från i9ngenstans dyker upp och sätter säsongen virtuaoser på plats. Formtopp?

Svenska idrottsmän, som tjänat milkoner på att förpassa en rund gummiskiva i motståndarnas mål. Plötsligen fungerar inget för dem. Man kan undra om kanadaäventyret bra var en rolig parantes... Kul att få vara med...Vinna? Nä, de kämpa väl men längre än kvartsfinal räcker inte semesterlir till... fråga ryssarna!

Nordisk kombination heter en tävlingsform, funderade skriftställaren, som vinns av österikare eller amerikaner eller tyskar eller japaner... Lägg till ett slalomåk och kalla det för trekamp... funderar skriftställaren vidare. Eller varför inte en vinterns tiokamp.
Nordisk kombination... och det utan en enda nordbo på prispallen.....

Herr Skriftställare återvände till verkligheten och den sport han varm omhuldar... stapla ärter i motvind!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar