söndag 28 februari 2010

Undrar om det finns något samband....

En kortare tid i Skriftställaren mer än halvsekellånga liv tillbringades strax utanför New Orleans i USA. Ett halvår efter hemkomsten till Sverige slog Katrina (råkade skriva Katarina i en tidigare version, tack Vampi) till. Vänner blev hemlösa för en tid. Andra mer permanent. Några valde flytta till andra ställen. Några flyttade till och med till Skriftställarens hemstad.

En ännu kortare tid i hans liv tillbringades i Concepcion. Där vänskapsband knöts. Där berättelserna om fackföreningskvinnornas kamp mot Pinochets lakejer ibland blev rent farsartad. Poliser kidnappade barn från fackföreningsdrivna förskolor/daghem. På natten kidnappade fackföreningen tillbaka dessa barn. Så kunde det pågå...
Minns en kvinna som sa, polisen var väl inte alltid de mest regimtrogna utan underlättade för oss i detta spel.

Fantastiska hängivna kvinnor som drevs av medmänsklighet och from katolsk tro!

8,8 på richterskalan och delar staden ligger nu i ruiner! Uppför floden Maule (reservation för stavning) störtade en dryga meterhög tsunamivåg. Undrar hur de vänner sedan länge inte mött mår i dag. Finns de kvar? Kämpar de fortfarande på gräsrotsnivå för att göra livet mer mänskligt? Ett vet han, Skriftställaren, deras engagemang och iver att hjälpa är nödvändigt nu!

Tror det var Tecknar-Anders som utnämnde sig själv till Molnets Broder, då regnväder tycktes följa honom på hans reportageresor! Vems broder är Skriftställaren?

2 kommentarer:

  1. inte för att va gnällig men orkanen hette Katrina inte Katarina :)

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha... vad det än hette så var den förkrossande för allt för många personer. Givetvis har du rätt!

    SvaraRadera