måndag 1 februari 2010

Ny Tysk Snöstorm snart här!

Skriftställaren hade återvänt till stugvärmen efter den första tidiga promenaden med den ludne.
Nymalt morgonkaffe hade drukckits med välbehag. Morgonfrallan ätits med ljudlig njutning.
En helt vanlig dag vid Trångtjärns strand.

Den lilla staden Arosstrand var både insnöad och djupfryst. Inga vettiga samtal hade förts, då frusna kommentarer inte nådde samtalspartnerns öron. Förvridna förfrysta öron är inte mottagliga för rimfrostord!
Andre promenaden inleddes och från en av kvällstidningarnas löpsedel kunde Skriftställaren ta del av nyheten:

"Ny tysk snöstorm snart här"

Inte kan det bli värre än det är, tänkte Skriftställaren. Han erinrade sig gårdagens händelse med  herrklubben.
De had inlett eftermiddagen med en fisketur på Trångtjärns isiga vatten. I ett hopplöast försök att betvinga kung Bores herravälde hade de utmanande iklätt sig somrig utstyrsel. Vid närmare eftertanke, slog det Skriftställaren, ett kanske inte så klokt handlande.Han kunde inte heller påminna sig vad de haft för skäl till denna ologiska handling.
Någon fisk fick de inte! Det enda som gick fiska denna kylslagna söndag var djupfryst fisk, fileade, flådd och blockfryst.
- No big game, som Edward Kartede sa och underströk sin expertis med ivriga berättelser om karibiska fiskeäventyr!
De fyra kamraterna återvände till landbacken och konditorimästaren  Napoleon Johansson föreslog ett parti kort på balkongen till hans lilla lägenhet ovanför bageriet.


- Eftermiddagsolen värmer så gott där, sa han. Totalt omedveten om att yttertemperaturen var närmare  minus 20 ! Utrustade med humlebrygd och djupfrysta ostbågar började de fyra ett munter kortspel. Som av de bilder som återfunnits, kanske pågick för länge.
Men ben knappt möjliga att röra. Med ansikten djupfrysta skildes vännerna åt och med knarrande steg återvände , var och en till sina hem.Skriftställaren som varit klok nog lämna den ludne 
Välkomstskallen ledde honom i rätt riktning. Snart återsåg han vad han hoppades var hans egen lilla stuga. Där inne kunde han ta en varm dusch. Värma toddyn och behagfullt sjunka ner i läsfåtöljen och läda mer om, den n tyska snöstormen, som snart är här.

 - Tysk snöstorm, sa han högt till sig själv! Har man en gång lärt sig vilka prepostioner som styr dativ och ackusativ.
Har man en gång lärt sig de modala hjälpverben, kan inget tyskt skrämma överhuvudtaget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar