söndag 29 augusti 2010

Fundering under tidig morgonpromenad.

Morgonen var kylig och ett knappt märkbart regnväder gjorde såväl jacka som hund blöt.
Tidig Morgon möttes av ett nästan folktomt centrum. En gångvägsanerare plockade tankfullt kolapapper och tomma chipspåsar.
Skriftställaren ledsagades morgontrött av en mer yster och vaknare vovve. Tankarna strömmade fritt och ohämmat i frånvaro av väckande Zoegakopp.
Skriftställaren funderade över om det finns ett samband mellan rullhastigheten på teveprograms eftertexter och befintlig reklamfilstillgänglighet.
Kan det vara så att ju saktare eftertexten rullar ju mindre är tillgängligheten på reklamfilm?
Skriftställaren har funderat på om politiker beskyller motståndare för lögn eller finare omskrivet inte säger hela sanningen, när de själva inte har så mycket att komma med.
Det senaste bland politiker i den svenska valspurten tycks annars vara att framhålla sin egen ärlighet och beskylla motståndarna för att inte ge svar före valet.
Skriftställaren tycker valdebatt mer och mer liknar ihållig produktmarknadsföring, ni vet de där produkterna som ger slätare hy, mer framgång , gulligare barn, ljuvligare kroppsodörer och dylikt. Ändå tycks inget hålla för en närmare granskning hur grällt och högljutt man refererar till experter och vetenskapsmän.
Skriftställaren lägger nog sin röst på socialliberala  miljösamlingspartiet i år igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar