söndag 28 november 2010

Det är något visst med flickorna från Norberg

Skriftställaren har med förtjusning tagit del av Eurosports sändningar från alpina tävlingar i  USA. Ävren om deras bildpratare inte skulle fått godkännt i svensk geografi. Han placerade Norberg i Dalarna. Visserligen kan det vara ett gränsfall.. gränsen till dalarna går ju nästan nästgårds. Men ännu ligger Norberg i Västmanland!

Från Norberg kommer den frejdiga tösen Frida Hansdotter och hon gjorde storstilat ifrån sig i de amerikanska pisterna. Tänka sig tre töser från Sverige bland de nio främsta. 
Maria Pietilä Holmner  vann sin första seger i den alpina världscupen. Och som hon gjorde det. Det schvischades mellan slalompinnar och snön bar henne fram till seger. Vonn, Reich, Putiainen med flera kunde bara stå och med beundran se på svenskans framfart. 

 


Therese Borsen från Rättvik forsade fram  och med en tid i andra åket, som tangerade Norbergsjäntans , blev hon nästbäst av  de svenska pistbetvingerskorna.
 
 Frida Hansdotter slog an tonen med ett andråk som med kraft lyfte henne i prislistorna. Ja, se de kan då, dessa töser från Norberg!

Nu kan Skriftställaren inte lämna den alpina världen utan att notera att gammelgubben Järbyn förvånade alla. Den äldste super-g-åkaren i tävlingen belade en hedersam sjundeplats. Hatten av för ålderiga svenska utförsåkare!

1 kommentar:

  1. -Goa gummor!
    En götebosskas sätt att avnjuta skidåkning är framför TV:n! :) Roligt att det äntligen lossar för M PH, hon har haft två bra åk i kroppen länge men omedvetet fegat i ett av åken. Nu sa hon själv att hon åkte "bara på kul"- då funkar det!

    SvaraRadera