tisdag 23 november 2010

Vi undra var hon varit....

Hon använde gärna sin lilla fyrbenta föleslagare, som språkrör för vad hon ville säga. Hon hade en förkärlek för att använda lite ålderdomliga prepositioner. Det var därför inte underligt att hon kom att kallas "Fru Emedan och Emellertid"!
Hon låt sin fyrbenta följeslageska ha synpunkter på det mesta. Hon lyssnade ivrigt efter udda saker, som gav henne en arsenal till nya uttalande. Givetvis inte uttalade av henne själv, utan lagda i den fyrbentes taxlikbnande mun.
"Mimmi har alltid tyckt om karlar!"
"Mimmi skulle aldrig röstat vänster, emedan hon är för klok för det!"
"Mimmi tyckte inte det var trevligt att Bosse och Kajsa separerats, emellertid tror Mimmi det berodde på alkoholen!"
Ibland lämnades den fyrbenta hemma och Fru Emedan-och-Emellertid besökte ortens servicehus. Här intog hon emellanåt lunch och pratade med gästerna. För hennes del var det lycka att finna någon äldre, som ej kunde flytta sig själv. Då blev denna äldre föremål för timslånga monologer om ett liv som varit:
Då lade hon fram åsikter om kärnkraft och och andra energislag, med en mångordighet osm var förbluffande. Med jämna mellanrum  sköt hon in, att hon visste och kunde, för hennes make, salig i åminnelse, minsann varit lektor på en stor teknisk högskola och fått ett flertal böcker ederade i ovan nämnda områden.
Med för hemorten omisskännlig dialekt malde hon på.
Bo-Erik vägrade öppna dörren , när hon ringde på. Vilket fick till följd att Hemtjänsten kallades in, för något hemskt måste ha inträffat.
" Det måste det ju, för Minni tycker vi har så trevliga konversationer!"
Nu var det ingen som sett och hört av henne på mer än en vecka! Jo, vi hundägare har lite koll på varandra, även om vi inte alla sitter i knät på varandra. En oro spred sig. Kan något ha hänt henne.
Eller hade hon åkt till sin dotter i Stockholm. Kanske var hon åter inlagd på lasarettet? Ryktena florerade och ibland var de väl fantastiska. Hasse med Laban påstod att han med säkerhet visste att hon flyttat samman med en döv fd ingenjör på Västermalm. Inga med Rullatorn å sin sida var övertygad om hon åkt på charterresa till Bulgarien.
I samtal vid rullatorparkeringen är Fru Emedan-och-Emellertid det dagliga samtalsämnet. Alla tror att en dag så dyker hon upp igen och talar om:
-Mimmi tycker om karlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar