söndag 27 juni 2010

Möten i midsommartid och andra oviktiga företeelser

Nästan vindstilla. Solen har värmt husväggen! Också i skuggan vid utebordet känns sommaren så närvarnade. Skriftställaren läppjar på en hallonsaft. Den ludne sambon ligger behagfullt med nosen mot en smultronplanta.
Midsommarhelgen avklarad luckligen befriad från svenskvarianten av Lökmarchen från franska revolutionen!
"Kamrater gå i takt" har sonika blivit "Små grodorna är lustiga att se".! Midsommarhelgens främsta attribut hämtades från Tysktalande landområden på 1600-talet!

Det han minns är mötena med människor på gångbanor och cykelvägar. Den äldre chilenske mannen, som i sitt sökande efter vännerna på Bäckby, hamnat på Vallby. Den enda ledtråden han fått var..."un grande eficio"! Med sådan vägvisning är det svårt hitta i staden, då varje stadsdel med självaktning skaffat sig en fallossymbol, vars tak längtansfullt sträcker sig mot himlen. På alltmer bortglömd spanska visas den äldre chilenaren på rätt väg... Backby, tambien un grande eficio.....
LisaMaria, som i sin jakt att bryta ensamheten, vänligt visslar på den ludne. Stödd på rullatorn brister hon ut i lovord över den lednes exteriöra kännetecken. Hon berättar om sina dryga 30 år som vinterboende i lägenheten på Costa del Sol. Hur åldern gör det allt svårare att orka med dessa förflyttningar. Nja, spanskan går väl bra, berättar hon, men väl där umgås jag mest med engelska övervintrare. Sommarhalvåret tillbringas i staden vid Mälaren. Katten väntar på henne hemma och med lite äpplecider  och hårt bröd, tänker hon titta på fotboll från SydAfrika.


Forbollsdomare från Uruguay så smäväxta, att de  beviljats att medföra en trappstege till kommande matcher. Att leva nära marken är inte bra för de som ska ha överblick över en fotbollsmatch.
Snart är det dags... dollargrin ska stå som spö i backen utanför hotellet på Vallby. MiniPowermeet på Vallby är snart här.
Skriftställaren lovar återkomma...
Tusan, nu är hallonsaften slut.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar