måndag 7 juni 2010

Tronar på minnen från fornstora dar

Nåja, minnena är inte längre borta än igår! Skriftställaren besökte Ambassadtaket för att tillsammans med andra avatarer högtidlighålla den svenska nationaldagen. Antager att denna dag är mer folkligt firad i den virtuella världen än i verkligheten. Skriftställaren kan i skrivande stund inte påminna sig många länder där nationaldag firas med folklig uppslutning, USA, Frankrike , Norge...nä sen finns det nog inte fler!
Fick han bestämma skulle han ändra så att den bortglömda annandagpingst blev nationaldag, bara därför att... då skulle vi få tillbaka en långhelg i den tid då våren sakta övergår i sommar!


Ambassadsimmen fylldes med nationaldagsfirare och de närvarande uppmanades att, om inte andas i takt, så dock andas försiktigt, för att undvika crash.
Det var en trevlig fest. Underhållningen var kassettbandsbefriad och hökde stämningen betydligt. Oavsett kvaliten på liveframförande är det alltid mer njutbart än ickeliveframträdande. Såväl Bara som Junivers gjorde bra ifrån sig och uppskattades livligt av de församlade.
Skriftställaren må dock få en krypande obehagskänsla av alternativa arrangeman av Ravels Bolero. Men det är bara han och hans egen åsikt om att den är untouchable.......
Boleromusiken är dock njutbar i vilken version den än spelas. Skriftställaren tog under kvällen fram skivan med Ravels Musik och avnjöt Pavanne for a dead Princess, som en njutbar dessert efter dem sista nationaldagscrashen.
Heder åt PG Bergman och hennes stab för ett fantastiskt minne av firandet av landet, som tronar på minnen....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar