torsdag 4 mars 2010

Från en sliten fåtölj i skrivarlyan i Arosstrand

Skriftställaren har just avnjutit en egentillverkad lunch. En dansk öl kompletterade och en skånsk kafferostning avslutade. Morgonens tidningar var lästa och nyheter passerade till avdelningen för eftertanke. Sudoko och tillgängliga bildkorsord lösta. Han skickade aldrig in några lösningar.."det är resan som är mödan värd".
Han hade förvånats över att en svensk under många år transporterat 1000-tals passagerare som flygplansförare. I sig hade väl inte detta varit konstigt, om inte flygplanschauffören varit utan giltigt körkort för framförda flygfarkost.

I sitt stilla sinne funderade han på de oräkneliga flygturer han själv gjort! Han mindes passagerarsäkerheten, speciellt efter 010911, som vid mer än ett tillfälle gjorde att han nästan missade anslutningsflyg. Säkerhetskontroller tydligen inte lika grundliga då det gäller planframförare.
Konstaterade trött att det stundar till val detta år i riket. Funderade på hur ideologier tydligen spelat ut sin roll. Som i många andra sammanhang är det maktbehov och penningar som styr de ploitiskt aktiva. Nu tänkte han inte på de fantastiska gräsrotsarbetare av alla politiska kulörer.
Garbardinrasister står i foajen och pockar på att få komma in i beslutande organ och sälja sin variant av den idag något dammiga "Min Kamp-boken".
Nationalsocialismen är ju inget nytt i konungariket, utan har ju funnits i landet länge. I bland förklädda i fraktionerskläder som passat in i de mer etablerade partierna.
I en halvcirkel fråm de bohusländska stenbrotten över småland och ner till skåne, har ju nationalismen funnits och gett uttryck för skämmiga åsikter om dåsnt som inte varit svenskt, såväl saker som personer. Rotlösa ungdomar, förstagångsväljare, sviknar arbetare intellektuella alla kan nappa på garbadinrasisternas budskap och utan  goda, pedagogiska debattörer från de etablerade partierna är risken stor att Hagen och Glistrup får svenska efterföljare!
Skriftställaren såg på den politiska kartan och insåg att han inte känner sig hemma i något av de politiska blocken. En röst på endera innebär ju också en röst på det han inte gillar.
Han preparerar redan nu soffan, för fram i september ska den liggas på....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar