...så förväntar Skriftställaren det ska var jordgubbssylt i förpackningen han lägger i varukorgen.
Inte förrän kvällens våffelfest skulle gå av stapeln upptäckte han att den förmodade jordgubbssylten inte var jordgubbssylt.
Han stirrade med trötta ögon på 1 kilo lingonsylt. Snyggt förpackad i en plasthylsa.
En tjockväggad skål fylldes med istärningar och sattes i n frysen.
Tidsuppehållande prat med gäster företogs. Han är väl medveten om att skålen borde stå i frysen minst fyra timmar, men 45 minuter fick räcka. Det fanns ju hungriga gäster att tänka på med.....
Han vispade äggulor, han vispade grädde.. socker och aningen mynta tillsattas smeten, sedan rördes delar av lingonsyltförpackningens innehåll ner i smeten. Inte mer än den parfaitliknande smeten inte övergick rinnig form. Allt hälldes i den frusna skålen och sattes in i frysen för ytterligare en tid.
Tänk att nygräddade våfflor kan smaka så bra med en nödparfait med lingonsmak... uppfriskande,aldrig förr, har du recept.
Kommentarerna var många . Tyvärr, så finns inget recept, nödparfaiten gjordes på en höft....
Bon apetite!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
omg vilken delikatess!! Vi hade våfflor med rödvinbärssylt istället :P
SvaraRaderaDina matbeskrivningar är riktigt riktigt bra. Nu börjar jag samla.
SvaraRadera