söndag 28 mars 2010

Skriftställare har en svaghet då det gäller tevetittande, förutom vissa sportprogram och aktuella program har han en förkärlek för musikprogram. Så ska det låta har under många år varit en favorit. Musiker gör det de är bäst på, sjunger och spelar under avslappnade former. Även om om också denna "bagatell" kan locka fram tävlingsmönstret hos flera sångare och musikanter.

En favorit under de senaste året har varit "Körslaget". Det är med spänning och ibland förfäran som han ser vilka som ska vara körledare. Nu är han ganska så säker på att  de utvalda körerna har mer professionell hjälp än vad teveprogrammet förmedlar. Han förundras över varför Västerås representeras av Marie Picasso och inte Pugh Rogefeldt eller Mikael Samuelsson? Men det är väl en del av tjusningen!
I lördagens program hände följande:
Marie Picasso hade valt goa låtemn Proud Mary. Marie överraskar. Enligt egen utsago har hon dålig koll på olika musiktemrer utan går mer på magkänsla och tycker sig veta när det låter bra. Inledande rubatopartiet klarar kören bra. De får till en tät körklang och en hyfsat körkoreografi. Skulle inte förvåna om fröken Picasso tar sin kör mycket längre i tävlingen än vad Skriftställaren trott.
Niklas Strömstedt, som förra veckan enligt Skriftställaren missade mycket.. får den Byrds-dängan Turn Turn Turn fungera riktigt bra i körversion. Även om vissa partier i refräng var lite för mycket  glissando , så rycktes man med i sångarglädjen. Skriftställaren tror att också Niklas och hans växjökö kan gå långt.
Ralf Gyllenhammar framför en gammal Kiss.låt i körversion. Compromize, jag vet inte om detta är så tilltalande. Det är svårt att bära fram energin i en hårdrocklåt. Det blir mest lite väl skriggt för Skriftställaren.
Det blir lite väl mycket huliganramseaktigt. Skriftställaren motsätter sig inte att denna låt bidrog till Mölnkyckekörens svanesång!
Linda Sundblad .. och hennes flickkör framförde Cynde Laupers Girls just wanna have fun! I skriftställarens öron var det denna låt som tävlade med Mälnlycke med att få lämna tävlingem. I hans öron låter det lite väl mycket flicksrumssång, slentriankörsång även om lyckas med att efterlika Laupers sång!
Hur långt ska flickkör och önskan förmedla glitter och glamour räcka?
MOJE's visbykör fra,förd Firefly. Trevlig kostymering, men nog är det väl körsången som ska tävla och där upplever Skriftställaren att det blev ganska så enahanda. Dujtigs solister, men det lyfter ju inte körsången!
Kalle Moreus och Orsakören förvånar genom att köra säkra kort. Benny Andersson Klinga Mina Klockor kan man knappast misslyckas med. En melodi som går direkt till svenska vemodshjärtan. Kören är körtekniskt duktig och svarar för ett gptt körhantverk, men spännande, vet inte det! Väntar med spänning på att Herr Moreus ska kapa förtöjningen och bjuda på en överraskning!
Magnus ich Henrik Rognedahl och deras Karlstadskör. Här kapas det förtöjningar, Man väljer en Queenlåt som redan i orginalversionen bjuder på musikaliskt äventyrligt svängrum. Inledningen bjuder på den täta körklang spm låten kräver, men alltefterspn minnet av orginallåten v'xer avtar den täta körklangen. Men visst Team Rognedahl med musikalitet och musikglädje kommer att ha många körslahskvällar ettfullborda det de påbörjat. Hungarian rapsody next please!

Visst är detta Skriftställaren helst subjektiva tyckande.
Bilden här till vänster är Skriftställarens helt subjektiva tips på vilka fura körledare som med sina körer kommer vara bland de fyra sista.
Nästa lördag vet man huruvida någons ska tas boret eller läggas till i tipset om de fyra sista i årets Körslag!

Sedan är bara konstatera att årets fotbollssäsong har inletts. Skriftställaren som åsåg allsvensk fotboll redan på den tiden då inträdet för skolungdom var 1 krona och hade man inte det fanns alltid något hål i stängslet som gjorde att man kunde smita in gratis på Olympia. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar