onsdag 31 mars 2010

Konstiga saker hända i Arosstrand

Reportern Leena Been satt vid centralredaktionens skrivbord och tuggade uttråkad på em Toy, som för längesedan passerat sitt bäst-före-datum.
Utanför redaktionsfönstret kvittrade en nyanländ ortolansparv. Mer än en månad tidigare än vanligt hördes den djupa drillen. En svag ekoeffekt kunde anas i sparvens uppvisning. Fjäderdräkten, med sina inslag av askgråa, olivgröna och rödbruna fjädrar, glittrade i det ännu vårtrötta solskenet.
Reporter Been tittade längtansfullt mot en aktiv kaffebryggare som med djupa gurglande bastoner kittlade kaffetarmen.
- Blir väl ännu en trött påskhelg, tänkte reportern och återgick koncentrerat till tuggummituggandet.

Plötsligt fick dataskärmen liv. Lokala telegram blixtrade fram på den tidigare så mattsvarta skärmen. Det var det vanliga, konstaterade Leena. Män som skyddade sina maktpositioner i kommunala bolag. Fotbollsstjärna som tänker bojkotta tevetittande under sommarens Fotbolls-VM. Kommunalråd som spelat på sig själv; att han skulle ta timeout pga spelmissbruk. Leena been suckade uttråkat, då plötsligt hennes ögon fann ett nyhetsmail, som verkade konstigt.
" Upplopp vid stadens södra infart"
Nyhetsmailet berättade att en man i trettioårsålder, klädd i vit unisexoverall och körandes  en flakmoped av märket Monark, orsakat tumult. Folk hade hälsat honom med färglada påskris och miljövänliga papperskassar från Konsum hade slängts framför hans framfart. Stadens medborgargarde hade fattat det så att den vitklädde flakmopedföraren genom att bejakande nicka till den välkomnande skaran uppmuntrat densamma alltmer störande uppträdande.
Vidare berättas det att den flakåkande samlat några vänner i ett hyrt rum på övervåningen till Konditoriet Bruna Bönan. De hade angivit att de ämnade där fira en tradtionell påskmåltid.
Mannen identifierades av medborgargardet, som Josua Josefsson, en man som under längre tid uppmanat folket  på landsbygden runt staden att visa förståelse, tolerans och kärlek till sina medmänniskor.
Myndigheterna var klart oroade. Såpdan prat går ju inte an i en demokratisk materialistisk stad.
Överstekuckun i den politiska församlingen uppmanade sina anhängare att nogsamt följa Josuas förehavande under eftermiddagen och kvällen.
Leen Been ämnade följa upp det här. Hon utrustade sig med notisblock, bandspelare och digitalkamera och begav sig ut i den stad, som sakta inbäddades i en begynnande skymning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar