onsdag 5 maj 2010

Onsdagsnoteringar

Skriftställaren och den ludne sambon voro under dagen på promenad i den stora skogen. Möttes av månbleka sippstjärnor som vände sitt ansikte mot den bak moln och tallgrenar gömda solen.

106.482.500 låter som en IP-adress till någon dator någonstans i världen, men är en rekordsumma, dvs om kan sätter US dollar efter sifferraden. För så mycket såldes Picassos målning, av sin älskarinnas Marie Therese Walter, betitlad "Naken, Gröna Löv och Bröst". Skriftställaren häpnar och har svårt greppa summans storlek. Själv har hans bilder i bästa fall gett 3 dollar, vilket även det är ett överpris.

Skriftställaren tittade på teleprintern som metodiskt knackar fram  nästan perforerade gråa meddelande.

Likt en nutida Paulus  råder nu professor Asplund diabetiker att dricka ett eller två glas vin om dagen. Detta ska motverka hjärt- och kärlsjukdomar som synes vara vanligt förekommande. Notera också att Paulus  förutom rådet attd ricka ett glas vin  för magen skull även rådde att icke dricka sig drucken av vin. Huruvida rådet även avser andra drycker framgår inte.

I ett tevereklaminslag görs reklam för någon damprodukt, som till skillnad från allt annat ska hålla torrt hela dagen. Huruvida detta är så speciellt vet icke Skiftställaren, som redan för ett halvsekel sedan fick lära att israels barn vandrade torrskodda genom Röda havet. Där kan man tala om att vara torr hela dagen eller hur länge nu den havspromenaden tog!

Så har noterats att nedre Dalälven ska besprutas, för att bespara människor denna otrevliga sommarföreteelse som kallas mygg. Besprutningen "ska inte ge några bestående skador på natur och människor". Huruvida kortvariga skador förekommer har ej meddelats, men märkliga mutationer från Gysinge har ryktesvis nämnts.

Slutligen rapporteras att Frigoscandias anläggning i Helsingborg haft ett utsläpp av ammoniakgas, som påverkar slemhinnor och luftvägar, vilket medfört att dussinet människor uppsökt lasarettet. Skriftställaren kan inte påminna sig att det blev en texttevenyhet, när han ingick i en skara om tjoget människor, som fick  lämna ett rum efter ett utsläpp.
Men kanske vi var mer överseende med Tjocknisses stjärtslarviga utsläpp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar