onsdag 26 maj 2010

Tisdagkväll och onsdagens höjdpunkt

Skriftställaren tillbringade tisdagskvällen framför televisionsapparaten. Han gjorde dock en paus efter blivit illamående lyssnande på inledande semifinaleurovisionsändningen... hur dåligt får vara för att ändå teliviseras.!
Det började redan klockan 20.00 med Körmästaren Gareth Malone och hans äventyr att starta en kör i staden som inte sjunger...South Oxhey. Gamla och unga, boxare och syföreningstanter. Hemmafruar och tonåringar. Nästan 200 människor kommer, de sjunger, gemenskapen växer och nya vänskapsband knyts. Gospellåten "higher and Higher" framförs och det låter ju nästan redan som körsång.
Skriftställaren erkönner att en tår av glädje trillar nerför hans kind, när han ser glädjem hos sångarna. Ja se den serien ska han följa!
Senare på kvällen, då han efter en rekreerande promenad med den ludne sambon, bänkar han sig åter i tevesoffan. - Förlorade söner - Prodigal Sons! En helt underbar domumentär film om familjen MacKerrow i den lilla staden Helena i Montana! Föräldrarna adopterar  Marc i tron de inte kan få några barn. Året efter föds  Paul och något år senare Todd. Paul den firade fotbollsstjärnan i staden, han som alla flickor vill data utbildar sig SanFransisco och återvänder 20 år senare som kvinna! Marc som efter en bilolycka har svårt med humörsvängningar efter en bilolycka och hjärnoperation! Upptäcker att han är barnbarn till Orson Wells. Todd en yngste arbetar som arkitekt och är gay. Vem är normal?
Paul eller som han numer heter Kimberley Reed tecknar ett naket projekt av familjen och framförallt relationerna med  brodern Marc. Den repriseras den 27 och 30 maj...se den!!!!
Idag på eftermiddagen är det högtid för älskare av goda filmer och formidabelt vacker filmmusik. TV1 sänder filmen  Paraplyerna i Cherboug. Undersköna akristen Catrine Deneuve är värd tittandet bara hom. Men framförallt Michael Legrands underbara musik gör att majskornen ska poppas, läsken hällas i pappmuggar. I eftermiddag ska skriftställaren njuta.. t o m cykelmatadorerna får vara utan hans närvaro.
Nana Mouskouris version av Paraplyerna i Cherboug är underbar. För skriftsträllaren inleddes ett intensiv kärlekshistoria med dena grekiska näktergal... han förtrollades av hennes röst och alla tillgängliga skivor inhandlades. Här bjuder han på  ett YouTubeklipp med nämnda sångeska och melodi!!!!

2 kommentarer:

  1. ja den där dokumentären berättade en arbetskamrat om på lunchen. Den verkade gripande! Jag måste försöka se den. I SL är det lätt med shapeshifting, men irl....

    SvaraRadera
  2. ...är det tydligen inte lätt alls! Bli född på nytt, förtränga den identitet,som fanns, innan återfödelsen. Var inte jag, det som då var jag är inte jag idag...hmmm knepigt. Tur skriftställaren känner sig trygg i både den han var och den han är!

    SvaraRadera