fredag 21 maj 2010

Tevereklam

Skriftställaren och den ludne sambon satt, var å en på det sätt som var bekvämt för just honom, och slötittade på televisionsapparaten. En av dem läppjade med viss nöjdhet på en stark dryck i kupad glas och den andre gnagde förnöjsamt på ett ben av torkad oxhud.

Skriftställaren har i många år fascinerats av reklamfilmer. Mestadels för att de är så erbarmligt dåliga, att förundran mestadels gäller frågan varför de överhuvud taget sänds. En del tycks geniala. "Connecting people"!
Det tyska bilföretaget som helt enkelt förkunnar "Das Auto". Nu förutsätter ju detta att objektet för informationsöverföringen är tyskspråkig. Bagarlärlingen Schwarzwald är sitt namn till trots inte ett dugg tyskspråkig. Han förkunnade lakoniskt att en Dassauto, skulle då han aldrig spara drickspengar till!!!

Häromdagen visades i ett reklaminslag, där en man låg och sömnlöst vred sig i en säng med en vacker hustru vid sin sida. (förutsätter att det var en hustru även om Reklamvärlden och Second Life kan ha en del gemensamt...."så mycket falskhet bör det här")
Speakerrösten förkunnade att erektionsproblem behöver inte innebära mardrömmar och ångestattacker! Speciellt inte nu, när erektionsgelen "LILLADEN" finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar