torsdag 15 april 2010

Snack under rast på konferens

Det händer ibland att det förflutna hinner  ikapp Skriftställaren. Någon vilsenkommen individ, som en gång under förhistorisk dit tyckt att det Skriftställaren framfört på ett symposium varit bra. Därför kan det hända att han på son ålders höst blir inbjuden till olika sammankomster.
Sådan inbjudan kom och skriftställaren vattenkammade de få hårtussarna som finns kvar. Beströk skodonen med någon form av glansframkallande gel. En del av de som tillhörde Skriftställarens professionella år fanns på plats. Återseendet glädje delades. Uppdateringar om livets irrfärder gjordes.
Konferensen handlade om xenofobi, gängbildningar, integration med mera
Under kafferast utspanns ett samtal, som skriftställaren väljer att skildra i symbolisk form Detta för att de som gärna läser in annat än vad som avses ska få större valmöjlighet!

.Du, det var intressant med fruktskålen, sa en mazarin med cafelatte.
-Hur menar du, sa en kanelbulle med te!
-Jo att två åpplen och två päron alltid blir fyra frukter!
-Det är väl inte alltid så, sa Kanelbullen. Fyra frukter kan ju ha inslag av banan också. Då måste ju endera päron eller  äpple reduceras med en  för att det ska fortsätta vara fyra frukter.
.Men, lade sig en enkel saftkobbel i samtelet, det förutsätter ju att fruktskålen är överens med Malthus. Man kan ju tänka sig att fruktskålen blir större och det ryms fler frukter.
- Nu ska inte du komma och rasera den struktur vårt samtal har. Malthus är ovidkommande och sååååå artonhundratal, sa mazarinen med cafelatte.
Jorå, sa saftkobbeln, jag vill inte ni ska begränsa ert tänkande... tänk inte fruktskål... tänk fruktsallad!
Förresten är kafferasten slut... men eftersom bara en av de tre hade haft kaffe, så beslöt de två kvarvarande att deras rast inte var slut.

2 kommentarer:

  1. Att du alltid ska skapa drama här! Oansvarigt! Tänk på oss stackare som sitter på jobbet med kaffekoppen och sätter kaffet i vrångstrupen så fort vi öppnat din blogg. Tänker du inte på oss??
    =)

    SvaraRadera
  2. Bara ibland, när jag har kafferast!!!

    SvaraRadera