måndag 3 augusti 2009

Kalorisnål fetrock

Det har inte undgått Herr Skriftställare att nationen haft besök av ett av de mest populära rockgrupperna, U2! Berömda inte bara för sin musik utan också för en medveten samhälls- och världsyn!
Fram på småtimmarna natten till måndagen strålade herr Skriftställare samman med Arosstrands eget välkända och medvetna populärmusikband, W8. Med på mötet var grundaren och bandets förgrundsfigur Phono Durspel samt bandets batterist Klas "Pinnen" Virvelström. Vi träffades i gruppens studio beläget på vinden till Diversehandlare Lusts affärsbyggnad.
Herr Skriftställare var nyfiken på varför bandet valt just det namnet.Då han är en handlingens man ställde han den raka frågan:
- Tala nu om för mig, varför ni heter W8 ?
Phono Durspel log filosofiskt och gjorde sig beredd svara. Han drog ett djupt andetag.
- Det ligger en djup mening i detta namn, som återspeglar vår syn på människans kaloriintag och allmänna destruktiva livsstil, sa han och tände en ny Bellman. Den blågrå röken la sig som en något dimmig gloria runt hans huvud.
- Vi har sett den tilltagande övervikten bland västvärldens invånare å därför valet av namn, när de hör oss spela ska de veta att vikt
en är viktig.

- ja,
skrockade Pinnen interfolierad av en mager trumvirvel, vi tycker nog att double u var en fyndig inledning och åttan är ju egentligen en dubbel nolla ovanpå varandra. Så vi
har lyckats med ett dubbelt budskap, det tycker jag nog.
På frågan om hur detta s
yntes i deras musik svarade den mer filosofiskt lagda Phono:
Vår musik innehåller inga feta gitarriff och heller inga tjocka basgångar. Skulle nog vilja säga att vär musik är kalorisnål. Texterna är också lätta och lagom mycket influerade av omega 3 idealet.
-Ja, och inte blir vi feta på att spela denna musik,
skrockade Pinnen förnumstigt.
Musiken har blivit populär. Inte bara den unga medvetna publiken gillar W8, utan även äldre mer besuttna innevånare i Arosstrand har setts klappa taken om än något avmätt till W8's musik.
- Ni har lyckats skapa en debatt med ert spektakulära scenbygge, fortsatte Herr Skriftställare, Var fick ni iden till detta?
-Ohh det är en ren hembygdsprodukt, svarade rockaren Du
rspel, vi fick inspiration när vi såg bonden Vetelövs uthus med tillhörand dass. Vi vill gärna att nationens kulturbyggnader ska få inrama våra framträdande.
Avisans populärmusikaliska kulturskribent har kallat er musik och scenshow för en minimalistisk prepalestrinsk aha
upplevelse. Vad har ni för kommentar till det?
.Jag tycker nog att kulturskribenten fångat oss i ett nötskal, men skulle vilja tillägga att man nog kan spåra mycket av influenser av folkmusik från Sätrabrunn i vår musik också. Detta är inte minst märkbart i vär taktfasta tretakts valsrock, som i sann miljövänlig tradition återanvänder takter från förr. Ja än sitter takterna i, som vi brukar säga!

Hur påverkar er kalorisnåla musik er på det personliga planet, frågade Herr Skriftställare.
. Det har påverkat oss eller snarare vår musik har påverkats av vår magra livshållning, fastslår Phono Durspel bestämt, vi äter fårfiol och drumsticks. Vi klär oss helst i Rock, undviker t-tröja. Vår scenutrustning transporteras
av 20 varucyklar med tillhörande pedaltrampare. Detta för att vi vill inte slösa med energitillgångar, som andra mer globalt inriktade rockband gör. Våra medarbetare blir inte feta, då hela elshowen drivs av motionscyklar med dynomos.
Här började bamdets medlemmar samlas och en animerad diskussion om huruvuda deras musik var skadlig för torskarnas själsliv. Herr Skriftställare som ännu lätt omtöcknad av berusande rengöringsmedel valde att, innan samtalet nådde lågvattenmärke, lägsna av sig och jakande besvara nattlägrets lockande kallelse.
Med W8's senaste låt, med den kryptiska titeln " Du är den du äter " rockades han till dvala och har han inte vaknat, så sover han än!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar