lördag 29 augusti 2009

Tappra försök men ingen cigarr

Herr Skriftställare gjorde under fredagkvällen flera försök att närvara vid den kräftfest som gick av stapeln i närheten av den sk svenska ambassaden! En gång mottog Linden Lab hans begäran om inträde i Second Life. Landningpunkten vid ambassaden gav dock ingen kontakt med festplatsen. Efter en del strövande såg han ett antal festande människor på andra sidan viken.
Digitala skoskav och allmän lagg hindrade dock skriftställaren för att komma nära. Kunnig om en del tricks , lyckades han nå en stol i utkanten av området. Helt uppladdat blev dock bilden aldrig och inget ljud för att åhöra artister gick att få.

Kamerazoomning gav dock en del bilder av tvivelaktig kvalitet!
Undrar om Skriftställarens ava över huvud taget var synlig, för under den dryga halvtimme han var där var det ingen, som hälsade eller svarade på hälsningar. Några bilder lyckades han dock ta.
Utan ljud, utan större närvaro är det svårt att avgöra om festen var lyckad eller ej! Han får dock för de närvarandes skull hoppas att det var en lyckad fest!

Inte förekommer det väl social skiktning i SL???

Herr Skriftställare såg att några bänkat sig vid ett honnörsbord.
Yster dans tycktes centreras runt några få på begränsad yta.
En del vände helt sonika ryggen mot uppträdande.


Utan ljud utan att fullt ut kunna följa vad som som föregick är det svårt hålla intresset upp, så efter dryga halvtimmen återvände Herr Skriftställare till verkligheten och njöt av den bandade dokumentären om Viktor Borges roliga liv!

För att travestera Falstaff Fakir:
Kräftan är ett fredligt djur
bör därför ej fångas i bur!

2 kommentarer:

 1. Vi hade en simcrash precis vid starten av eventet.

  Men efter det fungerade tekniken så som den gör i Second Life dvs inte alltid tillfredställande när det kommer mycket gäster.

  Att det kom MYCKET gäster är mycket trevligt - och det gjorde det! Vi var som mest hela 64 stycken.

  Medeltalet utan statistik skulle jag säga var 54-56.

  Och teknik är inte bara Linden Labs ”fel” utan jag har precis skrivit om det på min blogg: http://tinasuniversum.blogspot.com/ - som många glömmer bort. Att ÄNDRA sina inställningar i preferences inför vart man skall eller VAD man skall göra.

  Ett speciellt NC sändes ut med LM till ALLA de platser som var intressanta för kvällen - med direkt TP.

  De som hörde av sig fick även direkt TP. Och det inte bara från mig.

  Men tekniken i Second Life är problemmässig det vet vi alla.

  Sist men inte minst jag saknade dig, du hörde aldrig av dig om en TP så jag kunde inte hjälpa dig. Synd för det var trevligt och en mycket blandad upplevelse hela kvällen.

  Kramix/Tina

  SvaraRadera
 2. Jo du Tina...glad fördig och de vänner du hade hjälp av och ni hade en fin lyckad fest.
  Vad jag närmast ville belysa, var vad tokigt man kan se saker, när så väsentliga saker som ljud och annan bikommunikala medel ej fungerar.
  Kag såg dig passera framför mig frågandes om nubbar var till ända. Det var då jag förstod att jag bara till hälften var där. Visst allt är ointe att skulle på LL, inställningar på min dator är optimerade så vitt jag vet. Däremot vet jag mitt modem ibland kan spela mig spratt.
  Nä jag hörde aldrig av mig om TP, brukar krångla mig fram ändå och gjorde så nu med även om min upplevelse blev annorlunda...tänks se på stumfilm utan biografpianist och ingen i salongen såg mig...LOL
  Kram på dig själv
  /TS

  SvaraRadera