tisdag 18 augusti 2009

Valfritt ämne

Under Herr skriftställare skoltid fanns vid svenskämnets uppsatsskrivningar, förutom en mängd olika ämnesområden att skriva om, et befriande alternativ längst ner på listam: Valfritt ämne !
Detta alternativ tilltalade mestadels herr Skriftställare!
Där blandades skrönor om flickan som älskade Essaias Tegner och hatade hon inte levde i samma århundrade. Där skrevs det om hovfotografen som vandrade vilde i de svenska fjällen. En skröna om det pratande badkaret. Vikingen som lärde sig köra bil! Ja många figurer passerade förbi. De flesta var rena påhitten, andra lånade drag av människor Herr Skriftställare mött under sin då korta vandring på jorden. Sömmerskan Elvira var en sådan halvpåhittad tant. Egentligen var hon syster till min Mormor. Tillsammans drev de en sytillbehörsaffär. Elvira var den som stöd för ändringsskrädderi och mormor affärskvinnan som stod i butiken och sålde trådrullar och spetsar, nålar och tyger!
Herr Skriftställare förstod tidigt att besöka affären, för då vankades det limpsmörgås med ost och kaffe med mjölk och TVÅ sockerbitar! Att Limpsmörgås var så attraktivt, berodde på att Skriftställarens fader under en längre period var ivrig så kallad frisksportare! Det betydde att normalt bröd inte gillades, utan han påtvingade den övriga familjen ett grått btöd, som uppskuret i tunna skivor mest liknade och smakade masonit!
Herr Slriftställare har under en längre tidsperiod nästan daglogen gästat Second Life. Vid flera tillfällen har detta program stått honom upp o halsen och han har tagit kortare och längre avbrott. Ibland har jan undrat om Second Life mestadels är till för den generation, som avundsjukt tittat på hur barn elle ryngre syskon lekt med LEGO eller Barbiedockor. Kanske tillhör du dem som under natten, när alla sov, i smyg, i ficklampas sken byggde med Legoklossar eller spelade dockrollspel med barnens/syskonens Barbie och Ken!
Så plötsligen för ett antal år sedan erbjöds detta VuxenLego, detta VuxenBarbie/Ken... som kallas Second Life.
Där fiction blir verklighet, där vuxenhetens mognad förbytts till barnens hämningslösa fantasilekar. I secon Life blev jag plötsligen den, som verkligheten förvägrat mig! Där kunde jag bli modell, husbyggare,kläddesigner, fotbollsproffs, ja till och med musiker och konstnär! I skräck över att verklighetens partner skulle upptäcka fann/finner många förtjusning i att hitta nya partners, ja till och med gifta sig en gång till!!!
"ja, men det är ju bara en lek och vi har ju själva valt!"
Så är det kanske men ibland behöver man en paus och besinna sig, att låta verkligheten få bli herre i livet igen.
Herr Skriftställare vill genast understryka att den partner han har i Second Life är det käresta han känner i alla liv!
Så blir då verkligheten ett Second Life och Second Life en verklighet....ibland behövs dock en paus så att verklighet får förbli verklighet och second life förbli ett second life!Vi höres och synes i verkligheten eller i något virtuellt gathörn!

1 kommentar:

  1. ahhaa fint skrivet... Jag har inte läst din blogg förut! Men jag gillar det. Har läst några inlägg för jag känner dig ju inte alls, som vi konstaterade.
    Tack för vänfrågan igår :) Jag loggade ut lite hastigt, för jag var lite stressad. Ha en jättetrevlig dag =)

    SvaraRadera