tisdag 22 september 2009

Undersökande konsertbesök


Second R och Herr Skriftställare fortsatte måndagkvällen att å arbets vägnar besöka en konsert med den argentinske saxofonisten Seba Sideways.
Vi sökte en en trevlig internationell artist som kan ytterligare förhöja besökvärdet på instundande nyvernissage på Art Island. Applådskorna och glade elogerop på flera olika språk underströk att vi valt rätt. Dessa multilingvistiska utrop skulle lätt kunna föra tanlarna till den bibliska tid, då oberoende vart man kom ifrån , så hörde de sitt språk talas. Ja tanken hade nog kommit om inte en svängig instrumental variant av en låt från Blues Brothers fått de närvarandes undere extremiteter att taktfast stampa det stenlagda torget framför scenen.

Saxofonisten har en scennärvaro få förunnat i SL-musik-världen och involverar alla lyssnare med trevliga hälsningar. Hans musikalitet och spelmansglädje lyser igenom vare sig det är en Miles Davies-melodi eller en argentinsk tango, som för tankarna till en stökig rökig bar på en bakgata i Buenos Aires!

Herr Skriftställare och undersköna Second R.. lät sig väl underhållas och dansade ystert på torget bland engelsmän, amerikanare, italienare, spansktalande och andra. Ja se det var en skön avslutning på måndagkvällen och väcker förhoppningar om en festkväll , när det är dags för nyvernissage på Art Island!

1 kommentar: