fredag 1 januari 2010

2010

Morgonen hade just vaknat.
Stillheten var morgonens syster.
Tunna lätta snöflingor var ivrigt sysselsatta med landningsprocedur på terra firma.
Herr Skriftställares ludne sambo nosade befriande på tystnaden. Hela hans kroppsspråk signalerade förnöjsamhet över frånvaron av bländande ljus sken och dova eller tydliga explosioner.
Den nyfallna snön bepudrade den smutsiga snön och den vita nederbörden gav åter heder åt begreppet snövit!
Den nyanlända nederbörden hade dock inte helt lyckats dölja resterna av medmänniskornas förkärlek för nyttjande av explosiva flygande objekt. Efter att konsulterat ett reklamblad, kunde herr Skriftställare konstatera, att explosiva objekt till ett värde av minst 10000 svenska kronor bara i Skriftställarens närområde brunnit upp. Det står klart för honom, att personer som inte har vett nog att lägga sina slantar på mer bestående festivitas, ej heller har vett att städa upp efter sig!
Den ludne njöt så av den frysta tystnaden att han inte hade några som helst planer på att återvända till stugvärmen. Nykomna snöflingor skulle nosas på. Han skrapade med tassarna i snön för att även visuellt kunna notera, här hade någon varit för hono,. Detta framskrapade bevis på hundars variant av "Kilroy was here" övertäcktes nogsamt. "Harpo was here" tycktes vara hans motto.
Hemkommen i stugvärmen satte sig Sktiftställaren vid pulpeten för att träna skriva 2010! De nånga nya år han upplevt har lärt honom att detta kan vara väl värt mödan. Det kan ju vara lite skämmigt att ännu när året är månadsgammalt överlämna bakdaterade checkar. Även om checkskrivande är historia, så passade det bra skriva så, konstaterade Skriftställaren. Han är väl medveten om att dagens betalningsmedel sällan kräver utskrivande av generösa checkar!
Ett nytt år! Ett obrukat år! Många löften om bättre sätt att vara har proklamerats. Löften som ganska snart fått se sitt bäst-före-datum passerat och inte finner aktualitet förrän nästa nyår.
I virtuella världar ska drömmar levas ut, karriärer som den riktiga världen av olika orsaker förvägrats ska utstakas och levas. Månne kommer det nya virtuella världar enbart för så kallade "wannabes"!
Hur det blir med det får väl ett årsbokslut om ett år förtydliga, bekräfta eller strykas. Skriftställaren är tacksam för de vänner han funnit i den virtuella världen och hoppas att vi alla ska kunna ha ett andra liv, när den första inte riktigt tycks räcka till, för att vara den man villa vara.....

3 kommentarer:

 1. God Morgon:-) (12:20) - Och Gott Nytt År på dig med!

  HUGS!

  Kramix/Tina - http://tinasuniversum.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Gott nytt år o kramar! Har samma förhoppningar...

  SvaraRadera
 3. Har ju inte varit inne hos dig på väldigt länge,
  alltid lika kul att följa med dina berättelser om hur ni (vi) haft det på SL trots att jag alltför sällan springer på dig, jag är mer vanedjur än jag velat tro så numer verkar min bas helt enkelt vara Ambrosia ;-)

  Önskar dig en god fortsättning på
  det nya året och siktar in mig på
  åtminstone en dans till i år ;-)

  Kramar från Svammel-WaltzingMatilda!

  SvaraRadera