fredag 29 januari 2010

Vid Frukostbordet

Herr Skriftställare andades in de ljuvliga dofterna av nymalet och nybryggt kaffe. Den ludne suckade förnöjsamt vid åsynen av skriftställarens leende ansikte. Morgonens första promenad var avklarad, ansträngnings ksegerlön väntade ivrigt avgivande aromatiska vällustsdunster.
  Nu tycks det vara mer eller mindre klart, ropade tidningsrubrikerna, att på den kinesiska nyårsaftonen kommer Volvo Personvagnar övergå i kinesisk ägo. Det kinesiska bilföretaget Geely  blir ny ägare. Så det står väl inte på förrän den första Volvon med tillnamnet Maos lilla kärra. Volvo MLK eller som den tidigare hette Volvo XC 60 kommer bara finnas i kulturrevulotionsröd nyans. Eller blir allt som förut.. ovissheten om framtiden är dock det enda man idag kan vara säker på!
Underligt är det, det svenska Luxuskaffet rostas i Finland! Den stolta konfektfabriken Marabou ingår i KRAFT-koncernen. Geberal Foods  förser oss med kaffe och djupfrusta varor.  å i ett hörn står den lille garbadinrasisten och ropar bevara sverige svenskt!  Gosse du är så passé.....

Nej, det är trevligare att minnas gårdagkvällen, tänkte Skriftställaren . Han begav sig till PJ's tak och försökte rytmiskt skakande efterlikna något, som i bästa fall kunde benämnas dans. Han åhörde kommentarer som flög rytmiskt vibrerande i meningslöshet innehällslöshet. Men trevligt ändå! En stunds avatargemenskap innan kvällen övergick i tidig morgon.

Kaffet är uppdrucket. Ostfrallan söndertuggat å svald. Den ludne dräneringspromenerad. Dagen kan börja, så fånga den Herr Skriftställare.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar