lördag 23 januari 2010

Pågående

Herr Skriftställare satte nästan frukostbullen i vrångstrupen, då han tog del av nyheterna. Det är valår i Sverige- De stora elefanterna börjar positionera sig. Konstaterar tvåpartissystemet är på väg i Sverige. Ständigt smilande förklarar en kvinnlig företrädare för det ena lägret att det andra lägret är oansvarigt. Varvid företrädare, som gör allt för att se statsmannalik ut, förklarar att den falang kvinnan företräder inte ekonomiserat sin oansvarighet!
Nu börjar cirkusen!
Trapetskonster ska visas! Clownerier ska uppvisas och skrattas åt!
Volter åt ena och andra hållet ska göras!
Röstar man på det ena partiet, så får man dras med också lägga sin röst på partier vars ideer man inte alls sympatiserar med.
Och i vassen lurar garbadinrasisterna med ett nationalistiskt tveksamt partiprogram!
Den politiska manegen vimlar av ordkonstnärer (i bästa fall, oftast rent skitsnack), som ska övertyga väljare om att just de är de som kan kan återföra landet till "minnen från fornstora dag"!
Att vårt land är litet, ligger i utkanten av världen rent geografiskt och ännu mer i utkanten då det gäller politisk betydelse.
Vi väljare är dock så lättlurade. Villigt går vi till valurnorna i september och känner att nu blir det ändring och reda i lander, för  XXX-partiet har fått MIN röst!
Fy tänka sig att det är 8 månader kvar av denna verbala miljöförstöring!
Skriftställaren är redan trött på årets valrörelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar