tisdag 19 januari 2010

Nu har det hänt igen....

...Skriftställaren delar en lust med den skarpprofilerade privatdetektiven Ture Sventon.
Tyvärr har han inte tillgång till kylskåpet Nordpolen. Vare sig den vanliga modellen eller den som man kan ha med sig på resor. Ni vet det kylskåpet, som inte bara behåller den kylda varans fräschör, utan också krymper densamma. Resemodellen kan med denna facilitet med lätthet lagra 48 semlor eller 18  köttpjer som så väl estimeras av Sventons orientaliske vän.

  För Skriftställaren gäller vanliga kylskåp. Varje gång dess dörr öppnas finns en semla där och lockar pockande på att bli njutbart uppäten. Skriftställaren  gläntar allt som oftast på dörren till kylskåpet och ger efter. Dagen fylls med nya kafferaster med tillhörande semla.
Bort broccollikål och morötter.
Bort falukorv och råstekt potatis!
Bort nyttiga fullkornsknäckebröd med kesella!
Frossande fastlagsbulle, semla, hetvägg... kärt barn har många namn.

Inte underligt att det andra livet blir lidande, då verkligheten bjuder dessa stunder av ohämmat frossande på säsongens läckerhet.
Men han låter gärna avorna skutta runt i sin friskis å svettis dans, han låter gärna avorna i fred leva sina drömmar och relatera sig till varandra bäst de vill. Det enda som räknas är när är det dags för nästa fikarast?
Huruvida man väljer bort verkligheten för att ersätta den med ett fantasifullt drömliv i ett andra liv, bekymrar honom föga! Det finns ju Semlor att köpa och förlusta sig med!
NU är det dags för fikarast..se vilken tur det finn en SEMLA kvar!

4 kommentarer:

 1. jag måste säga att jag går och suktar efter semlan ända fram till dagen då man SKA äta dom..tyvärr blir jag oftast lika besviken var gång sååå gott var det ju inte. men jag ska ändå ha en:) blir mycket mer till mig av en god choklad bakelse faktiskt ;)

  SvaraRadera
 2. ohhh jag minns när man köpte fastlagsbulle på ettans affär på Pålsjögatan/Tågagatan... sedan dess helsåld på detta mastiga bakverk...

  SvaraRadera
 3. hihi Hörde dig nog sitta och smaska på en temla när du besökte Cafeet plus det finns vittnen på att du delar semlor med RL o Sl. undrar om en undersökning av ditt databord visar spår av sprött fint florsocker..hihi. jag föredrar också temlor före broccoli. :-) smaska på du.
  Annabella, hon i cafeet du vet

  SvaraRadera
 4. Snälla Tour ett antal gånger i din blogg har det framskymtat att du har speciella gastronomiska begåvningsreserver:
  Minst en gång har du också publicerat ett mycket lockande recept.
  Jag har ett önskemål: att du oftare och regelbundet här i bloggen lyckliggör oss läsare med dina recept!

  Det vore smaskens!

  Kandinsky Beaumont

  SvaraRadera