fredag 9 oktober 2009

Årets händelse i Arosstrand...ja en av dem


Denna lilla staden slumrade ännu efter intagande av en bastant frukost. På Napoleon Johanssons cafe Bruna Bönan syntes en Egg and Bacon fnysande kommunicera med en Bagel and Tea! Den fnysande konversationen rörde årets vinnare av staden Lebon-pris i Litteratur. Som vanligt lämnades nomineringar i andra kategorier som Kemi, Fysik med mera därhän. Det var ju inget en vanlig människa förstod i allla fall.
Men litteratur... där kan det diskuteras. Egg och Bacon tyckte att stadens store son, även om ny flyktad annorstädes, Simon Sparvfors eller den andre sonen Hasse Gustenson borde vara aktuell för priset. I stället så utser de en för den lokala cafegästen totalt okänd person. Merta Hiller..!!!!
Bagel and Tea sa att han aldrig läst någon av hennes böcker, men väl kunde le igenkännande åt tieln "promenad på ett ben"!
- Så var i vart i alla fall hemfärden efter sista korpmatchen i marginalsporten bandy, förklarade Bagel and Tea och sköt inte utan förakt tidningen åt sidan.

Plötsligen hördes en trumpetstöt ute på torget. De få gästerna på Bruna Bönan rusade ut på torget och mötte där flertalet av stadens innevånare.
Vice Borgmästare och fd pastorsadjunkten Helga Andeng stod på podiet och viftade upphetsad med ett konvulut.
Det var dags för Lebon-kommittén i grannstaden att förkunna vem som som skulle få årets frredspris. Diskussions vågorna hade gått höga och var märkbart påtaglig i skrivande stund oclså. Ett var då säkert , menade många att de måste utse en NGO i år! Att återigen utse en betald tjänsteman om än aldrig så folkvald, vore ett hån mot de frivilligkrafter , menade flertalet.

Helga Andeng van vid att tysta bångstyriga konfirmander och pratsjuka syföreningstanter bemästrade torgpublikens sorl mästerligt.
Tystnaden var total, när Helga sakta, med ett rivande ljud, öppnade kuvertet.
- Lebon-kommiten har till 2009 års vinnare av fredspriset, för hans obestridliga förmåga få folk att prata och erbjudit en lokal för detta samtal, om än ganska högljutt, valt konditor Napoleon Johannson. Och hans fätrop...BRY DEG... har skapat ett nytt kulinariskt klimat! För vem orkar bråka med magen full av bullar!


Att beskriva det besvikna sorl som nu utbredde sig i gruppen går inte beskriva. Så herr Skriftställare lämnar det till var och en att själva lyssna till.
Tyra Kilison, pilatesledaren och fd topmodellen sammanfattade kärnfullt vad alla pa torget kände.

- Det är en skam att premiera en person, för att han gör det han har betalt för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar