måndag 12 oktober 2009

Tankar framför brasan

Herr Skriftställare är förvånad.
Sittande i hemmets lugna vrå, smuttande en förmiddagsvätska, Ritmeestern brinner sakta i askfatet. En god cigarill ger en hemtrevlig doftande aura i ett hem som i övrigt saknar hemkänsla!
Han hade å yrkets vägnar besökt ett ställe och följt ett samtal mellan olika personer.

Cervantes Don Quijote och hans strid med väderkvarnarna kom osökt till honom, då han sökte meningen i samtalet. Sakfrågor bemöttes med undanglidande svar om vad som skulle göras, men ännu inte var riktigt planerat och därför inte kunde yppas. Chanserna sas, det är ju att de inte blir av och då är det bästa att inte säga något.Herr Skriftställare funderade i sitt något morgontrötta tillstånd om Gösta Knutsson, den evige hävdatecknaren av katternas liv i Uppsala, hade haft ett finger med i spelet.

. Vi har pratat med stora aktörer om att göra något här och det kommer att bli så bra. Jag kan inte säga mer för det är troligt att det inte blir av och då är det bästa att inte säga något, sa Måns och slickade tankfullt en tass.
. Bra sagt, sa Bull, fakta är alltid det bästa!
. Bra fakta du säger, säger sa Bill och nickade som om han blivit tillsagd att nicka så!
En katt kråmade sig och tyckte att att god information alltid var bra att få. Sådant behöver vi mer av, tycktes kattens spinnande säga!

Herr Skriftställare som i sitt sökande efter något substansiellt att nedskriva, vek besviket ihop sitt reporterblock. Frågor förblev obesvarade.
Herr Skriftställare tog några tankfalla bloss på Ritmeestern och försjönk i en dröm om att katternas liv i Uppsala är innehållsrikt, fullt av strömming och gräddmjölk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar