torsdag 1 oktober 2009

Det var inte många som inte var där

Under onsdagskskvällen återöppnade Annabella Lundquist sitt cafe. Detta passerade inte obemärkt förbi. Anslutningen var storslhgen. Redan innan det utsatta klockslaget hade många sökt sig till planen framför cafét. Några hade även påbörjat rutmiska övningar inne i cafélokalen.
Herr Skriftställare såg genom portalen att det redan var många där, då han anlände.
Kockan nio äntrade en elvisliknande sångare scenen. Det var Rocketman Galaxe som påbörjade sitt scenframträdande. Det är ju på sin plats att intaga scenen då!
Hans framträdande var inte många minuter långt innan den första varningsklockan ljöd, simmen är fullsatt!
Rocketmans framträdande behagade de närvarande som till ivriga applåder och jubelrop dansande åhörde hans, i vissa registerotillräckliga röst, men på det hela taget ett njutbart framträdande. God scennärvaro och publikdragande approach. Det var många som ville höra mera och hoppades på snart återseende.
En allt gladare cafeägarinnan dansade delvis skymmande sin värdkollega Aake för kvällen. Hon hördes uttrycka sin glädje över alla närvarandes närvari och bklagade de som i stod i kö för att komma dit.
Efter Rocketmans uppträdande var det dags för Washup Sideways framträdande. Hans gitarrspel lockade fram glada tillrop och vissa partier i hans gitarrspel så känsligt lockade fram tårar hos de närvarande. Washup är en helgjuten musikan och teknisk skicklig på sitt intstrument. Hans sång matchade väl inte alltid den talangen. Men totalt var paketet fullt njutbart att åhöra.
Några nyanlända , såg sina ljusblåa drömmar om inträde i cafet besannade och flera stycken utropade förvånar:
"Är det här alla är?"
"Oj, är allesammans här?"
Efter scenframträdandena så ledde den svenska DJ'n Betty Idler aktiviteterna. Hennes flinka fingrar fick inte bara fart på skivtallrikarna utan även de församlade. Härlig rå, ursprunglig rockmusik fyllde salen och Betty lyckades också infria flertalet lyssnarönskemål. En svängigt rockande feststämning fyllde lokalen. Endats ett fåtal syntes avstå från dansanta kvällsövningar. Vilket i sig kan ha berott på den sena timmens skapande av tvetvågsenhet. Uppsöka sängens energigivande nattro eller energivande bidraga till feststämningen.
De som hann lägsna av sig, innan Herr Skriftställare gjorde detsamma, uttryckte önskemål om att cafeägarinnan snart skulle ordna en liknande kväll. Att ta ordet succe i sin mun för att beskriva kvällen låter fattigt. Det var så mycket mer än succe, vilket de över 80 som lyckades tpa sig dit säkert instämmer i.
Rocketman Galaxy, Washup Sideways, Betty Idler, värdarna Swessa och Aake och inte minst kvällens värdinna Annabella det gjorde ni bra!
Herr Skriftställare hoppas att hans och Second Renoirs kommande vernissage på Art Island åtminstone ska komma i närheten av onsdagens fullträff!

1 kommentar:

  1. Tack för dom fina orden herr Tour.

    / lycklig oh nöjd cafeägare.

    SvaraRadera