fredag 16 oktober 2009

Tidig morgon i Arosstrand


Herr Skriftställare vaknade tidigt denna morgon. Den ludne sambon hade ivrigt med tasskrap på skriftställarens bringa markerat, en ny dag har börjat. En nybryggd kaffetår och en ostsmörgås väckte samta men märkbart skriftställaren till mer vaket tillstånd.
Han noterade att den 16 oktober 1955 ville omkring 85% av de folkomröstande svenskarna bevara vänstertafiken. Han log vid tanken på hur dåtidens politker under 8 år avstod från att lyssna på folkets röst. Nordiska rådet och Europarådets önskan om en samordnad eurpeisk trafiksyn var viktigare. Så 1963 beslöt man att folket kan bara ge råd, som icke bör ålydas, att införa högertrafik i sverige någon gång under 1967.
-Så är då politiken ett spel på annan tilja än den folket spelar på, sa skriftställaren till den sista kaffetåren.

Iförd nästan hela vintergarnityret, toppad med regnjacka, begav sig skiftställaren och den kopplade ludne ut i det kyliga duggande oktoberregnet.

1854 denna dag, drog sig skriftställaren sig till minnes, föddes också den irländske dandyn Oscar Wilde. De bitska , snillrika, dubbelbottnade meningarnas mästare. Han undrade för sig själv vad denne Oscar skulle säga om det liv som levs i de virtuella mötesplatserna. Där allt inte är vad det ser ut att vara. Där man med den virtuella tekniken kan skapa sin egen verklighet. Där den naive tror det han/hon ser faktiskt är på riktigt. Jo du Oscar W det vore en guld gruva för dig att kommentera.
Undrar om det var han som sa (eller skulle kunna säga);

"25 är en härlig ålder. I Second Life känner jag flera som varit i den ålder i flera år nu."

Likt en Adolfsson, hörde han musik från en frusen orkester. Medan den ludne intresserad nosande studerade ett grässtrå, såg Herr Skriftställare en affisch, som kungjorde att coverbander "Boiling Fakes" skulle spela i en närbekägen källarlokal. I det finstilta kungjordes att man skulle spela musik från sina stora idoler de rullande stenarna. En lika tidig flanör som skriftställaren musikkritikern kommenterade.. att det inte var på riktigt, det var bara fem grabbar som levde sin dröm.
Herr Skriftställare tittade förvånat på honom. Konstaterande att även i Arosstrand är en verklighet utbytt mot en fantasi.
Han suckade och återvände till värmen i stugan och en kaffe med en baguette med ishavssallad.
Dagen har börjat.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar