torsdag 30 juli 2009

Arosstrands hjälte gör comeback

När herr Skriftställare vaknade, uppmärksammade han att något vaddmalsliknande fyllde hans mun. Kippande efter andan satte han sig rakt upp och bländades av en påträngande sol, som listigt lät sina strålar genomtränga nedfällda persienner.
Han Sträckte sig efterhalvflaskan med Ramlösa Kaktus som parkerats på bekvämligt avstånd föregående kväll. De läskande dropparna löste upp den vaddmalsliknande tingesten i munnen. Ljudligt smackande fann Herr Skriftställare att tungan återtagit normalläge.
Bespejande förstasidan i dagnes AA (ArosstrandsAvisan) såg han att en av motorvärldens stora skulle göra comeback. Tysken Schumacher tävlade med förstasidesutrymment med en annan comebackande atlet. Det var den, för sin ålder, spänstige Hagvard Hoppén, som lagt sig i håtdträning för oktober månads mästerskap i haghoppning.
- Jag hoppas tillfälligt kunna parkera rollatorn om en månad , säger Hagvard i en kommentar. Det vore roligt, säger han att kunna ställa upp i klassen för icke-rullatorsberoende!
Bolle Hurdle, på avisans sportredaktion säger i sin krönika, att Hoppéns comeback på många sätte överglänser F1-stjärnans återkomst. Någon ytterligare förklaring vill han inte ge. Herr Skriftställare misstänker dock att det komplicerade släktskapet med Hagvard Hoppén är grunden för denna på många sätt senstationella påståendet. Stadsskvallret vill låta påskina att Hoppén och Hurdle på den manliga sidan har kusiner med samma föräldrar!
Medan morgonkaffet nybryggt hälls i en förändamålet framplockat kopp, har Skriftställaren bläddrat någon sida framåt i tidningen.
Kaffet sätts i vrångstrupen och ett ivrigt hostande och fnysande på påbörjas. Anledningen till denna felsatsning på val av kanal till magsäck var rubriken...

Sockerbagare bygger strandcafe i fågelskyddsområde. Fd miljöpolitikern numera stadsdisponenten i Arosstrand Tryggve Härden har satt sig över över stadens tjänstemän och givit Sockerbagaren och kafeinnehavaren Napoleon Johansson tillständ att bygga strandcafé i fågelskyddsområdet vid Trångtjärns västra strand!
Vanligtvi välunderrättad källa säger att beslutet föregåtts av samtal i ett inre rum på "Bruna Bönan". Stadsdisponent Härden ska då ha intagit flera sk kaffegökar i sällskap med sockerbagare Johansson.
Dagen efter kommenterar Tryggve Härden den uppkomna situationen:
- Om inte kaffegökar får intas i fågelskyddsområde, var ska de då tryggt kunna intagas. Detta är en satsning på stadens framtid. Förresten är de flesta fåglar i området flyttfåglar, så de hittar snart en plats, där de rede' sig väl!

En protestmarsch, som kräver Härden avgång, kommer att hållas under veckoslutet. Ryktet förtäljer att Härden även ska tvingas genomgå AA tolvstegsprogram, för att kunna fatta nyktra beslut vid en eventuell återanställning!
Under dagen har majl inkommit till stadshuset i Arosstrand, där en i riket välkänd entrprenör kräver att Härden ska adlas för sina okonventionella metoder att stödja den för landet så viktiga företagsamheten.
Entreprenören har säkert tuggat i sig för mycket hampfrö i morgonmüslin, konstaterade Skriftställaren innan hann gick ut på morgonpromenad med den ludne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar