onsdag 1 juli 2009

Bilkultur skapar raggarnostalgi Västra Aros


Imorgon den 2 juli invaderas Västerås mellan 10000 och 15000 ekipage från hela Europa! Det sägs, att även längre ifrån kommande ekipage kommer finnas i Västerås de kommande dagarna.
Det är det årliga POWER MEET som äger rum i den gamla ASEA och ICA staden. Även H&M ser sitt ursprung i denna mälarnära stad!
Idag är det mer en eventstad och under de kommande dagarna torde stadens befolkning öka med runt 30%. Kan betyda att runt 30 000 gäster kommer till staden!
Det Skriftställaren geografiskt närstående hotellet är ett minipowermeet. Runt 50 sk "Dollargrin" kommer att parkeras på hotellets parkeringsplats och picnic hållas på närbelägna gräsytor!

Den traditionella lite rebelliska raggarkulturen har med ålderns rätt förvandlat bilmötet till en familjeupplevelse.Ordet raggare kanske kräver sin förklaring. Det är väl dels att hänföra till det engelska ordet, rag, som kan ha olika betydelser trasa, bråk, väsnas, skoja med! Åkarnas skråterminolgi säger att ordet ragg betyder att köra en extra körning eller transportera en vara!
Efter hand har ordet mer fått betydelsen att ta kontakt med!
I England heter det inte raggare elle raggers utan Teddy Boys . I Tyskland går samma ungdomskultur under namnet Halbstarken och i Frankrike Blousouns Noir. Finland därmot har valt förfinskat det svenska ordet och säger Raggarit!
Du som inte bor alltför avlägset från Västerås, ta en paus från SecondLife och besök folkfesten i Västerås. Cruisingen är en upplevelse! Du kan även besöka marknaden! Längs med 4 km marknadstånd finner du allt en bilrenoverare kan behöva, men också annat!
Vill du fnissa och ha kul besök denna websida ! Då kan du komma välförberedd till snacket bland de ej längre så brylcremespolerade herrarna och ej längre så tuperade kvinnorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar