torsdag 9 juli 2009

I'm blogging in the rain.....

Så är den svenska sommaren här igen och det med besked. Värmemätaren nästan skäms att kallas så, men med blossande kindrodnad pekar den på 15 grader. Regntunga skyar har avlöst den regniga natt som mest spelade melodi!
SMHI har febrila dagar och följer lågtryckens väg från Polen över Gotland och in över de landskap i Mälardalen, som förväntas få den mesta nederbörden. Det har för området utfärdats en sk klass-ett-varning! Det lär innebära "vissa risker för allmänheten och störningar for en del samhällsfunktioner".
Herr Skriftställaren har alltid undrat vad "vissa" i sammanhang som detta betyder. Vissa i betydelsen säker, förvissad? Vissa i betydlesen ringa, till liten del? Bäst ta på sig både sydväst, wellingtonboots och det för blöta väderlekar inköpta regnstället, som enligt reklamen andas!
Enligt SMHI så kommer detta polenoväder inte släppa sitt grepp över mälardalen förrän tidigast under fredagen.
Regnet kan säker ha en positiv inverkan med, inte minst på de som erbjuder paraply beskydd! Gemenskapsframkallande regn!
Försiktigt gnolande på en gammal Bacharach- melodi..."Regnet det faller på mitt hår, jag blir så blöt om både skor och strmpor...."

Så kan jag med dancing in the rain, singing in the rain studsande mellan hjärnväggarna ge mig ut i den blöta som alltmer liknar skyfall . Funderar starkt på att hos hyresvärden begära få en båtplats nära porten! Någonstans måste Herr Skriftställare ju förtöja det redskap som tar honom till olika näringsställen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar