onsdag 15 juli 2009

Ofrivilligt indragen i annans privatliv

Herr Skriftställare tog,efter en välförtjänt lunch, en promenad med den ludne sambon! Sommaren hetta omslöt Herr Skriftställare å det mest behagliga! Den ludne sambon tyckte dock att isande kylande vindra från Pyreneerna mer var att föredra. Sambon förstod att uppskatta de dofter som andra ludna fyrbenta varelser, omärkliga för oss tvåbenta, spred omkring sig!
Vi stannade vid ett klarbärsträd, som glömts bort i omvandlingen från åkermark och torpargrunder till 70talets miljonprogram. En medhavd apotekspåse fylldes till hälften.
Vi hade nått hälften av vår promenad. Lämpligen hade det decetraliserade hotellet satt upp bänkar framför sin entre. Herr Skriftställare satte sig ner och vilade, njutande de värmande solstrålarna. Den ludne sökte skugga bakom de utplacerad i betong gjorda jätteaskkopparna!

Bänken befolkades även av 8 ungdomar, som tydligen, av samtalet att döma, deltog i någon sommarkurs!
Plötsligen tar en av de unga damerna upp en mobiltelefon och helt ogenerad exkluderar sig från sina kamrater! Hon ringer hem coh frågar, ett syskon om mamma är hemma. Pratar med sitt syskon om hur hennes tilltänkta date till lördagen ska ratas, då han tydligen inte höll måttet. Hon skulle bjuda med Andreas istället, för han är så läcker och så brukar han bjuda på både öl och annat! Nästa samtal går till en väninna och hur man tvättar en solkig vit kavaj avhandlas. Tydligen mycket känsligt material i denna kavaj. då den kan omformeras till dockkläder, om den tvättas fel. Nästa samtal till mamman, som uppmanas ringa den unga damen i fråga.
Mamman förhörs via telefon om hennes iakttagelser om en försvunnen rakhyvel! Systern misstänks starkt! Tydligen konfirmeras denna misstanke av mamman, varvid telefonsamtalet avslutas.
Systern upprings! "Jag ringer för att skälla på dig, du har snott min rakhyvel!" Anklagelsen skapar en stund av tystnad. Innan systern får ännu en längre föreläsning om det felaktiga i att bortsnappa en rakhyvel. Den unga damen tvingades ju nu gå orakad till dagens begivenheter.
(Herr Skriftställare försöker sneglande konstatera var denna unga dam är orakad, utan att med säkerhet kunna fastställa specifik kroppsyta.)
De andra som sitter på hotellbänken är lika tysta som skriftställaren. De har också följt denna enmansshow med stora ögon. Två fjuniga pojkar lägsnar av sig fnittrande och lätt rodnande! Den unga damen tar nu upp samtalet om den solkiga kavajen med sina väninnor! Huruvida de kom fram till en lösning, vet ej Herr Skriftställare, då han ansåg hemgång var påkallad,för att en tid att avnjuta en kaffe med pekanwienerbröd på balkongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar