onsdag 22 juli 2009

Prinsen får du inte heta


Enligt ett TT-telegram tidigt denna morgon har Skatteverkets namnavdelning förbjudit användandet av Prinsen som förnamn. Anses vara en titel som ska finnas inom kungahuset och endast där!
Under en kortare period var Herr Skrifställare anställd om lärare på sådan utbildningsinrättning! Bland eleverna fanns det inte bara Kjell och Stig , utan ochså en Baronessa, en Grevinna och inte mindre än två Baron. Namn som givits för att ge namnbäraren en självkänsla? Givits som ett mantra för att det ska gå personen väl! Nu är väl detta inte något som enbart är att hänföra till resandefolket, utan förekommer både här och där i olika kulturer. Vi själva har ju många gånger såväl judiska som fornnordiska namn som kan uttolkas att man står under en eller annan gudoms beskydd. Andra namn som Björn och Ulf för att betona att man önskar namnbäraren styrka!
Herr Skriftställare undrar huruvida detta förbud kommer att få följder även inom andra områden. Kommer Livsmedelverket förbjuda användande av varor som Prinskorv, Drottningsylt, Princesstårta eller än mer kanibalistiskt Kung GustavAdolfbakelser!
Med omtanke om kungahuset kan det ju inte vara trevligt förknippas med en liten kolestorolstinn korv. Bli förknippad med kariesframkallande söt blandsyltsvariant eller fetmagivande kaloriefyllda bakverk! Myndigheter upp till kamp för jämlikhet inom varubeteckningarna!
Undrar hur namnverket förhåller sig till namnet Prince, som ju bärs av en hälsofarlig tobaksvara?

Vid besök i Arosstrand träffade Herr Skriftställare pedagogen Edward Kartede och hans hustru Elvira Kartede. De har nyss blivit farmor och farfar till en liten gosse som föräldrarna önskar kallla just Prince. Nä inte för att hylla vare sig kungahus eller tobaksbolag, utan snarare artisten Prince. Undrar om det går för sig?

Elvira säger hon bryr sig inte utan ägnar sommarlovet åt att förbättra sina haghoppartalanger. Ett VM stundar ju i oktober och hon lever på hoppet, att få deltaga där!

1 kommentar:

  1. Fy, du får inte ge dom gratistips så här :-(
    Vad vore en svensk storhelg utan Prinskorv!! Jag bara undrar?? Jag kommer att emigrera till Second Life, så det så!!

    SvaraRadera