måndag 27 juli 2009

Måndagmorgon på Bruna Bönans Cafe


Vad en bit gammeldansk är för spindedjuret oret är Bruna Bönan för den tidiga morgonvandraren i Arosstrand. Ingen annan stans kan den kaffetörstande och wienerbrödshungrande morgonmänniskan känna sig så hemma. Ingen annan stans kan hans eller hennes behöc så pittoreskt fyllas.

Denna morgon kring de pastellfärgade utemöblerna hade hjärntrusten samlats. Där fanns konsulten Per-Allan Solknut, sprotredaktören Bolle Hurdle med sin rollator, frisörmästare Pageson, fd linjeslickaren i handboll Edward "slicken" Kartede. Så småningom anslöt även skriftställaren själv, som vanligt med laptoppen under armen!
Dagens samtal rörde sig kring ämnet hur staden skulle få en elitklubb i fotboll. Samtalet hade föregåtts av ett rykte som sa att flera spelare ville lämna klubben, då de inte fick lika mycket betalt som spelarna i allsvenskan.
- Det ska fan vara lirare i gärdsgårdserien, när man knappt kan betala amorteringarna på strandvillan, hade centertanken anförtrott redaktör Hurdle. Lika lön för lika arbete, HaHa, fortsatten centertanken. En devis som bara rör andra grupper i samhället.
- Linjeslickaren, numera mellanstadieläraren Kartede, menade att det var ganska skämmigt att i jämlikhetens nation, vi idrottsmän ska tvinga utbilda oss och skaffa jobb, för att kunna utöva vår passion.
Skrfställaren inflikade, att idrotten är en av de få samhällsgrenar som fortfarande har en överklass, ett frälse, som suger ut de mindre bemedlade sportutövarna.
-För att inte tala om den invassion av sportutövare som finns, sa redaktör Bolle Hurdle. Man får lycklig om de heter Kent eller Bulla-Bulla. Det är en plåga att föröska komma ihåg namn som Omotoyossi, Chhadeh, Mutavdzic. Speciellt för oss som fortfarande använder Remingtonen.
Hur rätt man än skriver ser det ut som man stavat deras namn fel!
Konsulten Solknut, som analyserande tigit i församlingen, tigit som kvinnorna uppmanats göra i församlingen i Korint. Han bröt nu tystnaden och konstaterade:
- Vår närhet till de stora städerna med etablerade klubbar, gör att vi här i Arosstrand får nöja oss med att vara duktiga i marginalsport som bandy. Arosstrand Allmänna Idrott- och Boll-sällskap (AAIoBS) får hålla till i de lägre serierna, möjligen kan någon stadsdelsförening kortsiktigt överglänsa den anrika klubben, men Ariósstrand kommer fortsätta vara en klubb för serierna under landets elitskikt!
Sorgesamt nickade de församlade instämmande ochkonstaterande fakta dracks de sista kaffedropparna och åts de sista brödsmulrona under nedtryckt tystnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar