torsdag 16 juli 2009

Gårdagen i dimma höljd

Vissa dagar är herr Skriftställares dator inte alls överens med modem, cybervägar, servrar och framförallt inte med Second Life! I går var en sådan dag! En mångfald inloggningsförsök slutade med det krassa medelandet att eftersökt server inte gick att nå! Herr Skriftställare lyckades nå den eftersökta servern och de facto inträdde i SecondLife, tyckte någon att detta var belöning nog. Tp-försök gav ett meddelande om att just nu kunde den begärda förflyttningen inte gemomföras. En vädjan om att försöka lite senare bifogades.

När herr Skriftställare var yngre och bena kraftiga och villiga, så gjordes åtminstone på vintern försök att klämma LAGG! Med detta uttryck avsågs att man medelst på fötterna fastsurrade brädor och pinnar i händerna hasade fram på den vita kvarliggande nederbörden. Klämma LAGG i herr Skriftställares tappning var ingen avancerad framfart utan just hasning. Backen på andra sidan Pålsjöskog var utflyktsmålet de dagar nederbören beslöt stanna. Med Öresund för fötterna beskådande Pålsjö skola och det av skriftställarens mors farfar uppförda Villa Vidbacka kasades det nerför backen! Inte hela vägen det fanns en platå man kunde stanna upp på!
I pauserna intog Herr Skriftställare tillsammans med vännerna Palle, Lasse, Bosse,Rolle, Sven-Åke med flera termosvärmd choklad och ostsmörgåsar! LAGG var något roligt och efterlängtat!
Hemkommen i det engelskinspirerade radhuset på Tågaborg möttes herr Skriftställare av annan LAGG, som även det än idag framkallar behagliga vibbar! Moderns plättLAGG hade varit i flitigt bruk. Berg av små runda plättar tornade upp sig framför laggklämmande parvel. En hög med 20 plättar förflyttades till parvelns tallrik.. den obligatoriska grädd/lingonröran likaså!
Det var alltid en viss tävlan med den några år yngre brodern, vem som kunde äta flest plättar!

Så var laggklämmandet i Pålsjö skog något man minns med glädje! Moderns plättlagg som producerade dessa små delikata ätbara skivorna ett kulinariskt minne som aldrig glöms!

Lagg idag är av en helt annat innehåll. Det är frustration, ilska, uppgivenhet och en närhet till rent destruktiva fasoner! En del kan säker bero på att Herr Skriftställares upphottade dator inte riktigt hänger med, men mer tror jag nog, att skylla på servrar som inte riktigt orkar fylla den uppgift de är avsedda förr.

Idag är en ny dag, klyschigt uttryckt med nya möjligheter! Om tekniken står den djärve skriftställaren bi, så ses vi på digitala ängder!
Ätandes digitala kanelbullar och dricker cyberkaffe med mjölk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar