fredag 17 juli 2009

Recept från Tyra Kilisons kök...

Den lilla staden Arosstrand låg och slumrade i sommarsolens sken. Det mättade solgasset dallrade över över välansade trädgårdstomter och välformade kullerstensgator. Den heta luften var mättad av humlors dova såvande brummande och myggors sövande inande. Det var den tiden på eftermiddagen då stadens innevånare helst drog sig undan i skuggan läppjande iste, kalla drinkar eller slickande vaniljeglassar. Ja det var den tiden på dagen, då naturen kavlade upp skjortärmarna, lossade på slipsen och la upp tassarna på bordet och bara gjorde så nekvämt dem kunde för sig.

Det var en sådan eftermiddag som Herr Skriftställare blev inbjuden till Tyra Kilisons berså, för en stunds prat om det som varit. Skriftställarens överöstes med klippböcker från före detta supermodellen Tyras karriär. Långsamt sippande på en kall longdrink ägnade skriftställare ett lojt intresse år denna mängd av glamourbilder. En bild fpngade hans intresse. En avsninkad Tyra iklädd förkläde sågs pysslande vid spisen stå. Rubriken förkunnade att också supermodeller har en vardag. När Tyra återvände till bersån, med ett fat av solmättade röda jordgubbar såg Herr Skriftställare sin chans.
- Jasså, du Tyra, sa han, då har en karriär i köket med ser jag!
- Så var det en kort tid, sa Tyra med eningen av ett leende på de botoxfyllda läpparna, lärde till köksa hos min mormor! Du kan gärna få ett recept av mig och prova själv!

Herr Skriftställare, som inte var alldeles bortkommen i kökslabyrinterna, tackade och skrev ner vad Tyra informerade honom om.

Tyras Kycklingfileer
(En kycklingfile per portion, så är ni många bara gör så många ni är rund matbordet)

Tag fram en plastpåse och lägg kycklingfiléen i densamma. Häll i rikligt med en Barberque Grillsås. Låt kycklingfileen marineras i kylskpet cirka en ½-timma!
Tag sedan ut kycklingfiléen, skär en ficka längs med filéen. Fyll denna ficka med tärnad Cheddarost och tunntskivad sk ölkorv, av kryddig smak! Häll därefter i lite av BBQ-marinaden!
Salta och peppra efter tycke och smak!
Linda tunna skivor bacon runt hela filéen, brukar gå ut två eller tre skivor!
Skvätt lite god olja över det hela och låt filéen bakas MITT i ugnen!
225 grader i mellan 15 till 20 minuter. Som alltid när det gäller kyckling, var noga med att köttet är helt genomstekt, men inte förlorar sin saftighet. En inre stektemperatur på drygt 70 grader rekomenderas för er som har tillgång till stekvärmemätare!
Tyra rekomenderade att klyfta potatis, gnida in den med vitlök, dusch dem med olja och låt dem bakas i ugnen ungefär en halvtimma eller till de kännsgenomkokta och fått en krispig yta!
Servera en krispig sallad därtill!
En kall tjeckisk öl är alltid Herr Skriftställares tips till måltidsdryck, om man nu inte föredra isvatten.
Kvällen kom fort i Tyras sällskap och när skuggorna blev långa, lägsnade Herr Skriftställare av sig och lät sig uppslukus av den ljusa försammarnatten!

1 kommentar:

  1. Ååååååååå.....mmmmmmm sååå gott det låter!!

    SvaraRadera