tisdag 24 november 2009

Arabiska dofter och ljus på Måndagsbörsen


I går kväll fanna Herr Skriftställare en väska på vinden. Han öppnade den ochsåg innehållet! Ur den slitna restrinken steg en doft av kamel, dadlar och kardemummakryddat kaffe. Han undersäkte försiktigt innehållet och fann efter att lagt kamelsadel och och den libanesiska vattenpipan åt sidan, den arabiska mansdräkten. Han provade nyfiket nostalgiskt dräkten och prålade sig, när han såg bilden av sig själv i den nu matta spegeln.
Fåfänga poser testades och olika solglasögon från en svunnen oassemester provades. I faxen smattrade en inbjudan till en arabisk kväll på Måndagsbörsen fram.
"Tala om tillfälligheter!"
Skriftställarens tanke var given, klart han ska göra ett besök . I denna dräkt är det dock ingen som kan se honom svänga sina lurviga. Han anropade en blå TP-taxi och begav sig åstad.

Han anlände oskadd, som vanligt något försenad. Får väl delvis skyllas på hans ovana att snabbt förflutta sig i fotsid klädnad. Redan var, till övervägande delen, oasen fylld med orientaliskt klädda människor. Oasens harem hade frikväll och den orientaliske potentatens kuttersmycken draperade festplatsen med kvinnlig fägring.
Sklivsnurraren Ikaros lät de lät arrakfläckade plamskivorna snurra på den kameldrivna skivsnurrarmaskinen. Musikaliskt välljud studsade mellan palmer och kamelstall.
Dörren till en nästan drömsk festyra öppnades än mer när Ali ropade sitt "Sesam öppna dig"!
De närvarande vare sig de var beslöjade femininer eller till persika tjuvar eller oljeshejkar förklädda maskuliner rörde sig rytmiskt i den arabiska oasförtrollade natten. Inte ett kamelöga var torrt! Det var en feststämning som nästan gick att ta på.
Återigen hade Måndagsbörsoasens bemanning lyckats skapa en trivsam och välkomnande fest. En helt vanlig måndagkväll blev därigenom mindre vanlig och lämnar ett speciellt utrymme i deltagarnas minneskammare.

När Herr Skriftställare längre fram på natten manade fram sin flygande matta för att bege sig hemåt och en sista kopp kardemumummakryddade kaffe påminde han de närvarande att inte glömma ge kamelerna vatten, innan de släpptes ut för natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar