lördag 28 november 2009

Fredagkväll

Herr Skriftställare var förhindrad av aktivitet i det verkliga livet och kunde inte närvara vid invigningen av Centrum för svensk kultur och historia. Han hade gärna velat vara med då centrumets ambition och inriktning faller honom på läppen.
Det ska bli väldigt spännande att se hur personerna bakom centret presenterar och ger innehåll till epitetet "svensk kultur". Herr Skriftställare som under tidigare år sysslat mycket med detta begrepp, utan att finna entydiga svar, ser fram emot ett nytt försök! Det är ju inte ofta som begreppet kultur kan ges en sådan klar definition, att det kan presenteras som kännetecknande för nation eller landsdel. I samma trappuppgång i vilket "svenskt bostadsområde" som helst, kan "svensk" kultur upplevas helt annorlunda av Johansson jämfört med Lundberg i lägenheten bredvid. Herr Skriftställare hyser den uppfattningen, att begreppet kultur är svårt beskriva objektivt om man vill sätta "svensk", "norsk", "kinesisk" osv framför den. Men som sagt Herr Skriftställare ska med spänning följa detta intressanta ämne!


Herr Skrift ställare snörade på sig de blågula danssandalerna och begav sig , som vanligt försenad, till kvällens begivenhet, som också var en fortsättning på ovan nämnda invifning.
Det var en trevlig fest, även om den optiska kabeln som förbinder hans dator med den virtuella världen gjorde upplevelsen lite hackig. Detta gjorde att han aldrig riktigt förstod hur den den tävling som utlystes fungerade. Men detta dra ingen vanära över arrangörer, utan får väl helt lastas på Skriftställarens hackiga förbindelse.
Han fokuserade istället på att med ryckiga rörelser försöka överträffa Hans Alfredssons "gamle man" i en en monolog från 60-talet. Ni minns han, som beskrev sig själv:

"Gammal man gör så gott han kan
dansar f-n så illa
hela kroppen rister han,

men ändan den står stilla."


Huruvida han lyckade överträffa detta eller ej får andra döma om. Ett vet han dock, att det är hans datorn, som bestämde att nu får det vara nog och kopplade bort honom från den trevliga gemenskapen på dansklubben. Han försökte logga in igen, för att i vart fall kunna säga tack och adjö. Men se det ville inte skriftställarens dator, så ovan nämnda rader får vara det tack adjö, som egentligen skulle ha sagts igår kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar