lördag 21 november 2009

Vamos a baila de tango


Tiden tycktes ha stått stilla. När Herr Skriftställare med sällskap anlände till Apmels tangofest igår kväll, var det som att förflyttas till tillbaka till den tid, då han lyckliggjorde (om han nu gjorde det) Montevideos gator.
Byggarinnan Kaja hade lyckats fånga färgsättningen på byggnad, så typiskt argentinskt, uruguaynskt.

Nu har ju tango inte alltid varid ballroomen okrönta festmusik, utan också en musik till bilket man fömedlade social och politisk protest. Detta fick till följd att under en period i argentinas historia, så häktades ledande tangomusiker på löpande band. Denna mörka tid i tangons historia märktes dock inte alls i går. Det var fest fest FEST FEST!

Inte minst gjorde de utmärkta latinamerikanska musikerna sitt till för att sätta lokal festprägel på fredagkvällen. Många avatarer i bästa tangoutstyrslen rörde sig latinamerikanskt rytmiskt över golvet. Här förmärktes inte något av den finska tangon lite mer mollstämda touch, utan durglädjen var i högsätet.
Apmel ,som med stor hjälp av Kaja Lurra, anordnat denna unika fest på svenska breddgrader ska ha en stor eloge och en stor tangoros!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar