torsdag 19 november 2009

En resa i en tavlas värld

Skriftställaren stod ensam på galleritunet denna
tropiska morgon på Art Island ön. Han hade just brottats med prims och script i syfte att göra en modern ljusstake till julen.
Den färglada interiören i Second Renoirs galleribyggnad lockade hans ögon och villigt efterlydde han deras önskan. Han lät apostlahästarna föra ögonen och resten av lekamen inomhus, för att återigen låta hennes bilder tala till honom.
De två hundarna Miro och Mopsen brydde sig inte om honom, utan skuttade runt i sin egen lilla scriptade värld.
Hans blick svepte över lokalerna. Luften vibrerade av färger och former. Det påvra trägolvets rustika texture tycktes anslå en grundton, till vilken tavlor och vaser utförde sin färgglada dans.
Skriftställarens ögon fastnade på en tavla, där till löv och blommor förklädda afrikanska dansare rörde sig i den afrikanska skymningen till trummors dova hjärtslag. Hans blicks sögs in i den mytiskt berättande dansen och snart var han en del av bildens berättelse. Saharas sand värmde hans fotsulor. De odefinierade skriken från djungeln förförde honom till en skuggdans i lägereldens sken.
Det är något visst med tavlor som kan berätta en historia. Kanske inte historien är den som artisten avsett, men det blir din historia, din sanning av den bilden.
Du som läser detta är välkommen och låta bilderna berätta din historia, förtälja din sanning!
Gör ett besök på Art Island!

1 kommentar:

  1. Underbar tavla... kommer dit så snart TANGOFESTANDET är över :)

    SvaraRadera