lördag 12 december 2009

I skuggan av var Luciafirandet ska vara

Efter att hela fredagen varigt ivrigt sysselsatt med att finna en lämplig julutstyrsel återvände Skriftställaren till skrivarlyan. Han ratade föraktfullt termoskaffet. Detta hade under dagen blivit tämligen ljummet och hälldes med ett tvi och usch i slasken. Nytt kaffe bryggdes och de goda dofterna som spreds i skrivarlyan gjorde Skriftställaren på bättre humör.
Han lät sig väl smaka av den styrkande kaffetåren. Telefaxen smattrade och förfrågningar huruvida han tänkte närvara på kvällens luciavaka kunde läsas. Bejakande dessa förfrågningar och inbjudningar dressade han sig så gott han kunde för denna begivenhet. Speciellt stolt var han över valet av skjorta!
Något försenad, när är han inte det?, anlände han och började dansa tillsammans med den talrika skaran av medavaterer. Något förvånad blev han över de kommentarer som hälsade honom. Det påstods att han sålt skjortan och nästan stod med rumpan bar! Han kikade på sig själv i den virtuella spegel, som dataskärmen är för honom. Inte var han, varken byx- eller skjortlös. Detta stärkte hans självkänsla och han kunde frimodigt ge sig hän uti dansen. Kommentarerna fortsatte dock att strömma in om Skriftställarens skjortlösa tillstånd!
Nu fogades även bildbevis till kommentarerna. Skriftställaren lyckade, trots stora laggproblem ta en bild som motbevisade detta-
Han funderade mycket på hur detta går till. Hur kan han själv se sig med skjorta, medan andra inte ser honom så. Betraktarnas önskedrömmar? Knappast troligt, det är ju som se kycklingbröst i matbutikens frysdisk.
Herr Skriftställare faxar iväg artikeln till huvudredaktionen och lovar återkomma med bildbevis. Några bilder från luciavaka, som i övrigt var en dundrande succé och stilfull avslutning för RAJRAJ-on-tour, kunde Skriftställaren inte taga på grund av ständiga dataproblem!

1 kommentar:

  1. jaa jag har, utan brallor, visat runt en noob i gamla SS. Been there done that ;)

    SvaraRadera