torsdag 17 december 2009

JULPARTYKARAKTÄRER del 2


Skriftställaren fnissar förnöjsamt bakom tomtemasken. Tänk att morgonen skrivande om just ingenting, fick sådan uppskattning. Skriftställaren fick på morgonen också en telefax om att ett av de så kallade konstverk han knåpatihop utställts på en dansklubb i amerikat. I vart fall en dansklubb ägd och skött av ett amerikanskt par. Också detta fick Skriftställaren att förnöjsamt le bakom tomtemasken.

En person som inte är alldeles ovanlig att möta på julpartyn eller i alla andra sociala sammanhang kan vi kalla Krossaren Kalle!

Det kan ju vara såväl av manligt som kvinnligt kön. Krossaren brytar gärna in i andras samtal. Med hög röst marknadsför han sig själv. Ställer sig gärna lite bredbent och med händerna på höfterna markerande att det är han, som ska stå i centrum. Det kan hända att han ställer frågor. Lyssnar lite halvhjärtat på andras svar. Dessa används oftast som en språngbräda att ånyo föra fram sig själv som centrum för allt som sker. De är tagare och mycket sällsam ger de något tillbaka. Frågar gärna om tips och råd, men förmedlar sällan något med substans tillbaka.
Han slukar samtalsgruppens energi och lämnar en nedstämd grupp bakomsig på jakt efter ett nytt samtal att erövra. Se upp för Krossaren Kalle han kan förstöra vilket julmys som helst för dig!

För denna gpng slår så Skriftställaren igen mingelreporterns manual. Han läser igenom ovanstående och undrar om inte självömkaren Östen är släkt med krossaren!

Det är sju dagar kvar till dess far i huset ska gå ut och köpa tidning och en tomte plötsligen inträder i det julpyntade huset!

2 kommentarer: