söndag 20 december 2009

JULPARTYKARAKTÄRER del 5

Väderleken börjar bli mer uthärdlig på herr Skriftställares plats på jorden. Den kyla som fått kvicksilvret i hans värmemätare ( eller heter det köldvisare) att ivrigt krypa ihop och huka runt 20 minus, har nu behagfullt sträckt ut sig runt 5 minus. Skriftställaren satt med morgonjuicen och kikade tjuvtittasnde ut på snövidderna. Han samlade mod för att med bepälsad sambo ge sig ut pulsande genomkrosa dessa vidder av vit nederbörd.

Han kastade ett gastigt ett öga på mingelmanualen. Detta öga träffade med kraft uppslaget om Flörtiga Flora. Kan ju lika gärna handla om Flirtisen Frasse, men skriftställaren beslöt att Flora fick det bli, som illustrerar dagens inslag om julpartykaraktärer. Inte hade han r'knat med ,att dessa inslag skulle bli så uppskattade, men glädjes över att fler än han själv tycker det är kul med lite till intet förplikatande ordsmide.

Flörtiga Flora är en persontyp, som använder sina inre egenskaper och yttre företräden för att slippa göra det mesta alldeles själv.
Hon charmar dig ständigt leende. Totalt ohämmad sprider hon komplimanger och eloger runt sig. Samtidigt inflikar hon egna önskningar om tjänster, önskningar och annat som gynnar henne själv. De flesta tar dte för vad det är och till synes opåverkade tar de emot hennes beröm och uppskattande ord.
"Du som är så påhittig och har så lätt för att uttrycka dig ledigt i skrift, visst skriver du ett litet PM om senaste säljsiffrorna imorgon!"
Mitt ibland all leenden flaxande ögonfransar och strålande uppskattningar om din person, så smyges en tjänstförfrågan in. Mitt bland revbenspjäll, glasmästarsill och risgrynsgröt så finner du plötsligt, att du åtagit dig ytterligae en arbetsuppgift.

Nu är det bara fyra dagar kvar till prasslande julklappsomslag och rosafärgad rödbetssallad.

1 kommentar:

  1. Jaa man börjar ju undra vart folk placerar in en ?? =O

    SvaraRadera